E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

Domaca proizvodnja Zoki

<< < (116/180) > >>

kemppi:
Iko
 ne kazem da je citanje tablice kvantna fizika,ali neki nivo obrazovanja se mora imati.Ceo zivot sam u masinstvu,mislim da je bilo koje zanimanje srednje masinske skole preduslov za rad po bilo kakvom tehnickom crtezu.

ronac:

--- Citat: Dule  20, 10, 2011, 14:35:45 posle podne ---
--- Citat: SALE NB  20, 10, 2011, 09:28:05 pre podne ---Koliko sam ja shvatio, čovek je namenski napravio ovaj brodić za dalju prodaju. Plan je da se nakon prodaje od ostvarene zarade ponovo pravi drugi, veći brodić.
Koliko će mu uspeti, ne znam. Ali ne vidim zašto ne bi, 3.000 nije puno za brodić tih dimenzija.

Mislim da je osnovni kamen spoticanja u celoj ovoj priči naše nerazumevanje u proces izgradnje ovakvih brodića.
Stvari koje mi uglavnom pričamo: "Pa mogao si samo malo...", e pa to "samo malo" može drastično da poskupi priču.

Stvar je prosta, možda bi Zoki mogao da pravi mnogo pedantnije, savršenije i lepše čamce, ali pitanje je koliko bi takvih mogao da proda i koliko bi na njima zaradio. Da se ne lažemo, čovek od ovog posla živi.
Sva naša mudrovanja i pametovanja demantuje prosta činjenica da je Zoki danas najproduktivniji srpski "brodograditelj"!!!
Završna obrada je takva kakva je, ali da li se neki Zokijev brodić IKADA prevrnuo, podavio ili potonuo?!
Da li je neki Zokijev brodić istrunuo ili propao na neki drugi način?
Ne, svi Zokijevi brodići još uvek plove! Neki izgledaju bolje , neki lošije, ali to već zavisi od vlasnika, a ne od Zokija.

--- Kraj citata ---

Za sve navedeno mogu da kazem ... "skoro tacno tako"  :)
Osim sa jednom recenicom. A ta je da svi ti brodovi plove.
Onaj na savi, Dzipsi, ne mrda.
Kapetanov... trajno usidren
Jelena... renoviranje...
Zorterov.. trajno usidren
Ovaj novi ... ko zna sta ce tu biti.
Laza... trajno usidren
Sta je razlog sto kupcima nije do voznje ja nemam pojma.
 :)

--- Kraj citata ---
A ni brodic Stella rossa nikada ne plovi,uvek ga vidim usidrenu na Dunavu ispod Paradajz ostrva :this:
Ocito su kupci ljudi koji vole da se kaze da imaju camac. :smile:

Sinke:
 Ma ljudi sto se sekirate on za ovu deregliju ne moze da dobije ni 1000 evra,meni da je pokloni ne bi znao sta cu sa njim.Zajebo se debelo u proracunu 3 soma za ovo? :drinks:

Kapetan:
auuu Kempi prvo sam mislio neko kuce, pa neka torta, onda vidim trafo  :sajkaca:

gde iskopa ovo ?

Barba:
Da li bi neko hteo da mi objasni znacenje dva popularna termina iz domace radinosti?

Sta znaci kada se kaze da je camac izuzetno plovan, i kakav je to camac koji ima nizi nivo plovnosti, znacilo bi mi i da se postave slike izuzetno plovnog camca i katastrofalno plovnog camca? 

Sta znaci kada se kaze da je camac podvozan?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju