E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

Domaca proizvodnja Zoki

<< < (94/180) > >>

zorter:
E Barba, onda bih te ja odbio pa idi kod nekog drugog, koji ne zna svoj posao vec slusa tebe kao musteriju da mu pametujes sta je ispravno. U nekim stvarima nema polemike vec pravilo koje mora da se ispostuje bez obzira na novac.

Hajde mi zatrazi da ti povezem alnaser, rasvetu, radio stanicu, sonar...... da radi samo na 220V, kad ukljucim agregat. Pa ti placas to.

Sta mislis da li bih ti to uradio?

Barba:
To je naravno OK, ako ti garantujes za odredejni sistem (sklop, proizvod). Posto Zoki ne garantuje za rad i kvalitet plasticnog nepovratnog ventila, ovo ja smatram legitimnim. Mozda je taj ventil atestiran i mozda ce besprekorno raditi i nadziveti ceo camac, a mozda i nece. To nije Zokijeva briga, a za eventualno potapanje krivac ce biti proizvodjac ventila.
A jos ako na citavu pricu dodamo i da je camac trenutno u potpunosti plovan, a da je ventil obezbedio kupac, Zoki je cist ko suza.

Ne razumem se u tematiku da bih shvatio tvoje potpitanje, ali sve jedno, to je kao da ja tebe platim da mi odradis instalaciju i povezes je na kineski agregat sumnjivog kvaliteta koji ce mozda raditi kako treba, a mozda i nece, pa ce doci do pozara. Ti ni u jednom trenutku ne mozes da znas kako ce se taj novi agregat ponasati i ne mozed biti kriv za taj pozar.

U tom smislu smatram da je ovo OK i da to nije slucaj prodavanja busnog korita.

zorter:
Barba,

izgleda da se nismo razumeli u startu oko nekih stvari. Ne kažem da bi Zoki bio kriv u slučaju potapanja, ali bi to bio loš imidž da se to desi, jer bi odmah bilo Ko je radio čamac? i ne bi se postavljalo pitanje Ko je tražio da se tako radi?

Za bezbednost svake vrste odgovoran je majstor a ne naručilac.

Kineski agregat ako ne valja može da uništi uredjaj, ali ako naručilac traži da umesto prekidača ostavim gole žice pa neko pogine, kriv sam ja kao majstor a ne naručilac radova.

Barba:
OK, nismo se razumeli, tu si apsolutno u pravu.  Niko ne bi pitao ko je pravio i garantovao ventil odnosno agregat.

zorter:
E sad smo se razumeli. :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju