The world of sailing - Svet jedrenja > Vesti iz sveta jedrenja i jedriličarstva

Visina mostova

<< < (4/7) > >>

nauticant:
Verujem da sigurno prolazis bez obzira na vodostaj, nego reci mi kako si montirao antenu, je si li je kacio pri samom vrhu jarbola ili nesto nize. Koliko ti je antena iznad jarbola? Da li znas da li bi smetalo da antenu spustim nize uz jarbol tj da ne ide iznad jarbola - to bi mi smanjilo ukupnu visinu al ne znam kako bi se odrazilo na prijem i odasiljanje

Zoran:

E moj kapetane.Ako uhvatis pravi talas ladno preskaces most. :diablo:

Kapetan:

--- Citat: nauticant  29, 01, 2011, 22:12:00 posle podne ---Verujem da sigurno prolazis bez obzira na vodostaj, nego reci mi kako si montirao antenu, je si li je kacio pri samom vrhu jarbola ili nesto nize. Koliko ti je antena iznad jarbola? Da li znas da li bi smetalo da antenu spustim nize uz jarbol tj da ne ide iznad jarbola - to bi mi smanjilo ukupnu visinu al ne znam kako bi se odrazilo na prijem i odasiljanje

--- Kraj citata ---

uzeo sam gloamxovu savitljivu antenu, dosla ja uz svoj nosac koji je predvidjen za bocno kacenje... tako da je zakacena sa desne strane jarbola jedno 20 cm od vrha, pa viri poprilicno iznad

evo ga nosac:

na zalost nemam ni jednu sliku antene , pojma nemam sto nisam uslikao ...

zorter:
Ako antena viri iznad jarbola (Kep, sa takvim, kosim, nosacem ne mora), imajte u vidu da je tako postavljena dobar "prijemnik" i za munje i druga elektro praznjenja.
Dobro uzemljite "oklop" koaksijalca.

Kapetan:
 kako mislis a ga uzemljim kad je jedrilica plasticna ? jedino kabl pa preko ograde...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju