Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Zasto Volimo Vodu i biti na Njoj?
Arsa:
Na ovo pitanje ne mogu da dam tačan odgovor. :heat:
Mislim da niko nije uticao na mene. Od kada znam za sebe voda me je privlačila kao magnet. Da budem precizniji, privlačile su me ribe u vodi, ali to ne menja mnogo stvar. I danas pamtim detinje zgode i nezgode pored vode i razne batine dobijene zbog bežanja na razne reke tokom detinjstva.
Možda je u pitanju i genetika, ali sem mog ujaka koji je bio strastveni ribolovac, niko u porodici nije bio nešto zaljubljen u vodu. Ujak me je kasnije naučio mnogo čemu, ali u ranom detinjstvu nikada nisam išao sa njim, pošto smo se viđali jednom u godini ili ređe.
Bilo kako bilo, zbog ribolova sam se odricao mnogih stvari u životu. Kako godine prolaze ta veza sa vodom postaje sve jača i ko zna kako će se sve to završiti. Nema veze meni je na vodi lepo. Za sve ostalo, snaći ćemo se ... :drinks: :drinks:
MadScientist:
Od detinjstva sam vezan za Dunav i prirodu oko njega.
Sa svojima sam kao klinac redovno svaki vikend provodio na pecanju/kampovanju/izletima uz Dunav za razliku od sadasnjih klinaca koji vikende provode uz racunare. I sad skoro dve decenije posle obilazim kamp mesta uz reku il' kanal sa prijateljima i devojkom sto cesce, pa skoro svaki vikend.
Jednostavno mir i tisina uz Dunav ne mogu se meriti s' icim drugim. Do nedavno mi je bila jedina zelja da nabavim camac, a od kad sam se zaposlio, ispunio sam sebi i tu zelju. Jeste da je "low budget" gumenjak, ali je moj. Tesko sam ga platio, ali sad cu uzivati godinama uz njega.
:stop:
Tako da je odgovor To mi je u krvi.
Nemo:
Posto vecina ljudi koja me zna, zna da imam jedrilicu a one su poznate po tome da imaju veliki gaz.
Moja jedrilica ima gaz oko 1.4m sto je za Dunav mozda i puno.
Svaki put kada me pitaju: kako ti onda ides na obalu to je veliki gaz za camac. :skull:
Moj odgovor je: Ja imam camac da bi bio na njemu a da hocu da budem na obali onda mi ne bi ni trebao. :slow_en:
Dobar deo vreman sam proveo jedreci, a trenuci da se vozim na motor mogu na prste da nabrojim ili da sam se usidrio.
mossi:
--- Citat ---Svaki put kada me pitaju: kako ti onda ides na obalu to je veliki gaz za camac.
Moj odgovor je: Ja imam camac da bi bio na njemu a da hocu da budem na obali onda mi ne bi ni trebao.
--- Kraj citata ---
Respect! :good:
Kapetan:
--- Citat: Nemo 22, 06, 2011, 23:17:19 posle podne ---Posto vecina ljudi koja me zna, zna da imam jedrilicu a one su poznate po tome da imaju veliki gaz.
Moja jedrilica ima gaz oko 1.4m sto je za Dunav mozda i puno.
Svaki put kada me pitaju: kako ti onda ides na obalu to je veliki gaz za camac. :skull:
Moj odgovor je: Ja imam camac da bi bio na njemu a da hocu da budem na obali onda mi ne bi ni trebao. :slow_en:
Dobar deo vreman sam proveo jedreci, a trenuci da se vozim na motor mogu na prste da nabrojim ili da sam se usidrio.
--- Kraj citata ---
i kod mene je 1,4 metra .... a da je vozim na motor vozim ... vazda imam vetar nizvodno i nikada uzvodno ... juce sam orcao brzinom od 8 km uzvodno samo sa prednjim jedrom eto za zadnja dva meseca prvi put da ima vetra za uzvodno ....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju