E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Joystik komanda za kormilo

<< < (18/24) > >>

zorter:

--- Citat: Kapetan  25, 11, 2010, 01:21:16 pre podne ---zorter mi cemo ovo za volan da vezemo bre a volan na vanbrodski :)

--- Kraj citata ---

I ?

U cemu je frka? Pa, bar polozaj vanbrodskog mozes da vidis. Tu ti ne treba pozicioner.

mesechar:
ako izuzmemo dizajnerska resenja  :dance: sam sistem je fenomenalan !! I sto je najvaznije kod svakog Grunfovanja primenjene su stvarcice iz vec postojecih stvari, delovi starog autica na daljinsko upravljanje zupcanici motoric od juga itd. Budzet nije narusen sistem radi svi parametri "Grunfovanja" ispostovani!!
Moj predlog je da veliki zupcanik nabacis iza volana kormila i motor brisaca postavis na pomicnu polugu  tako da kad ne koristissistem motorcic stoji odmaknut a kad motoce primaknes ono preuzme funkciju kormila . Vezu ta dva zupcanika mozes drzati nekom oprugom(federom ) koji bi ujedno bio i zastitni sistem krajnjih polozaja (posto nemas krajnje prekidace ) u slucaju da motor dodje do krjnjeg polozaja kormila umesto krutog zaustavljanja imaces iskakanje zupcanika !

Zoran Marinković:
 :good:

Bla je neka izreka "u principu se ispunjavaju sve želje, samo moramo da poželimo nešto realno..."

Elem, prvobitna ideja je bila da sva ugrađena skalamerija bude samo POMOĆNI sistem, i da služi onda kada je pred nama
otvoren (i pomalo dosadan) put, i da ga koristimo samo onda kada nema potencijalnih opasnosti.....

Sistem može da se uradi i sa gomilom drugih zahteva (otvara ladno pivo, čuva decu, češka leđa.....) ali svi mi kada smo u delikatnoj situaciji UZEĆEMO STVAR U SVOJE RUKE

Neće se desiti da nam na krivini izleti neki tamo šlep, izroni podmornica ili iskaču delfini   :nono:..... pa da se ceo Grunf sistem diže
do nivoa naučne fantastike.....

Govorim isključivo u svoje ime, i meni će biti dovoljno da mi sistem pomogne da ne moram da sedim na krmi u nekom JOGA
položaju toliko dugo da mi se smuči vožnja.

NARAVNO DA OVO NE TREBA DA OBESHRABRI ENTUZIJASTE, LEPO JE VDETI "PAMET NA DELU".

:drinks: :friends: :drinks: :drinks:

marke:
Najveca zamerka tom sistemu je sto nije na mom camcu al' dobro sad...

LSI:

--- Citat: Zoran Marinković  25, 11, 2010, 11:05:00 pre podne --- :good:
... ali svi mi kada smo u delikatnoj situaciji UZEĆEMO STVAR U SVOJE RUKE...

--- Kraj citata ---

Greška!
To treba prepustiti ženama (muškarci treba da se bave samo ozbiljnim stvarima) :yahoo:

Inače, kada bih imao veću ladju, verovatno bih zamolio Joju ili nekog drugo da mi napravi tako nešto. Čini mi se da je praktično i definitivno radi posao.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju