E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Joystik komanda za kormilo

<< < (22/24) > >>

sale.m79:
Taj motoric moze da radi i stalno ali ne moze ni pod razno za otklon kormila

marke:
Niko i ne misli da ga stavi za otklon kormila vec za polugicu gasa. U spreju on nategne prenos dok ne stisne diznu a kad se prekine napajanje opruga ga vrati u rikverc silom (ne pravi pun krug).  Mogao bi da se namesti na + i _ komandu da menjaju smer struje i tako dodaju i oduzimaju gas a posto bi radio dok je taster stisnut nema problema da se zaustavi i drzi zadati gas. U krajnjem polozaju bi samo pritisnuo mikro prekidac koji iskljucuje taj smer struje i reaguje samo u drugom smeru. Suprotno bi bilo na leru.
Step motor je precizniji ali za njega treba osim tastera i nesto da zadrzi polugicu gasa u zadatom polozaju jer bi ga poluga gasa vracala (nema puzastog prenosa da pruzi otpor). 
 :good: :drinks:

broker975fx:
Ma ja mislim da je bolja varijanta ovakav sistem maximalno uprostiti, komandu gasa ne verujem da ćeš ikada koristiti. Ono što ti treba je da izađeš na krov sunačaš se i minimalno koriguješ pravac lađe. Čak mi je i RC komanda suvišna, džaba poskupljuje skalameriju i najverovatnije će ispasti u vodu :suicide:. Meni totalno ok zvuči kabl ili još bolje izvučeni džekovi na zanimljivim mestima na palubi.

zorter:
Marke, tvoja ideja mi se bas svidja. :good:

Odlicna i jednostavna kombinacija. A da je pozeljno imati i kontrolu gasa, ........ jeste. :slow_en:

joja:
Iz prakse, komanda za gas nije bas neophodna. Ono sto bi bilo pozeljno imati na krovu, pored komande kormila je indikacija temperature motora :sajkaca:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju