E, ovako treba... > Restauracije
Sređivanje i farbanje poliesterskog čamca
giganova:
Dule nemam pojma.Neznam da izracunam koji bi korak bio idealan za mene.Pokusao sam na raznim forumima i svi pametuju kako tu ima da se racuna i racuna.Na kraju sam odlucio da stavim to sto imam pa cu isprobavati ,menjati elise dok neubodem pravu.Sreca sto mekruzer ima veliki izbor elisa.Kazu i corava koka ubode neko zrno pa cu valjda i ja elisu.
stvlada:
--- Citat: giganova 15, 01, 2009, 10:08:37 pre podne ---Dule nemam pojma.Neznam da izracunam koji bi korak bio idealan za mene.Pokusao sam na raznim forumima i svi pametuju kako tu ima da se racuna i racuna.Na kraju sam odlucio da stavim to sto imam pa cu isprobavati ,menjati elise dok neubodem pravu.Sreca sto mekruzer ima veliki izbor elisa.Kazu i corava koka ubode neko zrno pa cu valjda i ja elisu.
--- Kraj citata ---
sto bar nisi stavio vw1.9tdi nije velika razlika u potrosnji i gabaritima ,a ima duplo vise snage,sto bi sigurno vise prijalo...
giganova:
Ovaj motor mi je bio pri ruci sa tek uradjenom generalnom.Nisam uzeo turbaca zbog problema kako ohladiti turbinu.Nije nemoguce ali ima posla,zatim tu je i hladjenje ulja motora itd.
Smatram da mi nece trebati vise konja,a i ako zatreba pa nabavljacemo ih.Do ove konstatacije sam dosao posle probe broda sa vanbrodskim motorom,merkuri9,9 i plovio je sjajno.
PS.cena 1,9tdi stranac oko 700e a pola 1,4 sa polu generalnom 350e.Jos jedan veoma bitan razlog.
SALE NB:
Giganova, ne znam baš detalje kako ide marinizacija, ali znam da idu dve osnovne varijante.
Prva je da motor za hlađenje usisava vodu iz reke, a druga je da sistem hlađenja ostane zatvoren ( kao kod auta), a da se tečnost u hladnjaku hladi vodom iz reke. Turbina se podmazuje i hladi uljem i svi moderni "turbaći" imaju i poseban hladnjak za ulje. Znači i tu se problem hlađenja može rešiti na isti način.
Što se cena tiče, slobodno zaobiđi TDI. Uzmeš lepo Fiatov JTD ili Pežoov HDI. Dosta su jeftiniji, a jednako su dobri i izdržljivi kao i TDI. Čak imaju prednost što su Common rail dizeli, pa mirnije rade i tiši su od TDI motora.
giganova:
Dule hvala na predlogu razmislicu,mada mislim da cu zadrzati moju Z nogu.Prvo sto je novije generacije nego te volvo drugo sto sam je tek pregledao izmenjao zaptivne gume ,impeler i predihtovao.Jeste da mi je originalna trim pumpa riknula ali nabudzicu ja tu nesto.Sto se tice tezine nemam je na brodu ni dovoljno,mnogo plitko gazim,a smatram da tezina noge koju sam nosim nece bitno uticati na brod dimenzija 9m puta 5m
Sale upravu si nije problem napraviti razmenjivac toplote za ulje,ali to je jos jedan u nizu i jos puno vremena to sve ustelovati,bezim od motora novije generacije iz prostog razloga sto su puni elektronike i sto tu elektroniku neznam sam da povezem.Znaci moram da moljakam nekog majstorcica da izadje na teren da mi to uradi.Verujes pre bih okacio dve cetvorke i vozao se.Da nisam napomenuo da je ta elektronika strasno osetljiva na vlagu.Imao sam priliku da vidim golfov motor kod nesavesnog vlasnika koji ga nicim nije zastitio pred zimu,korozija je nacela sve aluminijumske delove,a alternator je totalno riknuo.
U svetu koliko sam ja skontao razgledajuci slike raznih sajtova najvise se mariniziraju stari mercedesi i golfovi bas zbog njihove jednostavnosti i lakog odrzavanja
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju