Nautika opšta... > Iskustva sa vode

camcem na velikoj i juznoj moravi

(1/5) > >>

morava017:
Zdravo , zivim u vladicinom hanu, pored juzne morave  ,pa me interesuje me dali je neko zalazio camcem u veliku ili  juznu moravu ... ???...
takodje me interesuje koji uredjaj bi mi mogao pokazivati dubinu vode ispred camca , na plicacima  plicim od 1 metra a najcesce sirine  reke od 20 do 60 metra...
...Takodje me interesuju vasa misljenja i ideje o camcima na velikoj i juznoj moravi...

Kapetan:
sto se tice uredjaja mrka kapa... jedino da uzmes fish finder pa da montiras na pramac verujem da bi to dalo rezultate,, ali kako neko rece neprecizan je do 1,5m .. mada je meni jako lepo radio u muljavoj vodi i davao 0.8m bez problema

sto se tice plovidbe po moravi ... mozda jedino nesto sa turbinom elisa tesko..

samardza:
u veliku da od dunava pa jedno 20 km.Usce je poznato po somu  i krupnoj babuski[melezu]

vlasinko:
od pre tri godine pocelo se s organizovanjem male regate od sela dzep do grdelice i ucesnici su bili sem na improvizovanim plovilima i sa gumenim camcima.Mislim da su organizatori bili u dogovoru s Vlasinskim HE oko podizanja nivoa reke.I jos nesto jedne godine su na nekim delovima morali da se prenesu camci u plicaku,a tad je Morava bila ekstremno niska.Znam za neke likove koji su se spustali camcima,gumenim od Manojlovca,sela pored Leskovca do uliva odn do Velike morave...

vlasinko:
kao i svaki rafting,spustanje u jednom pravcu,nizvodno,s veslima ,sto neznaci da ne mogu i motori s kratkom osovinom i rezervnim stifnima...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju