E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Potreban savet
Kapetan:
to na zadnjoj trecini je list kormila ...
ne cini to .... lepa je to jedrilica ... trazi zamenu za metalno korito nacices je ...
ako bas hoces onda odsrafi celu kobilicu, stavi unutrasnji motor i to je to...
oblak:
meni se taj brod svidja ovakav :-) Znači nema potrebe da ostavljam deo kobilice? jesam li dobro razumeo, time ništa ne dobijam više nego da je komplet skinem?
mossi:
Jako lepo korito. :good:
A u jedrilice se ne razumem. :stop:
:drinks:
Kapetan:
--- Citat: oblak 08, 10, 2010, 20:20:15 posle podne ---meni se taj brod svidja ovakav :-) Znači nema potrebe da ostavljam deo kobilice? jesam li dobro razumeo, time ništa ne dobijam više nego da je komplet skinem?
--- Kraj citata ---
vidi .. cim skines kobilicu ti si tu ladju ucinio extremno nestabilnom sa tendencijom prevrtanja .... da bi to vratio u donekle ok stanje mores da nabacas tereta ... znaci 800 kila si skinuo gledaj da ubacis bar pola od toga (motor, akumualtori, voda gorivo i slicno...) ...
vidi nece se ona odmah prevrnuti ali nikada nece biti kao sto je sada...
oblak:
--- Citat: Kapetan 08, 10, 2010, 20:33:41 posle podne ---
--- Citat: oblak 08, 10, 2010, 20:20:15 posle podne ---meni se taj brod svidja ovakav :-) Znači nema potrebe da ostavljam deo kobilice? jesam li dobro razumeo, time ništa ne dobijam više nego da je komplet skinem?
--- Kraj citata ---
vidi .. cim skines kobilicu ti si tu ladju ucinio extremno nestabilnom sa tendencijom prevrtanja .... da bi to vratio u donekle ok stanje mores da nabacas tereta ... znaci 800 kila si skinuo gledaj da ubacis bar pola od toga (motor, akumualtori, voda gorivo i slicno...) ...
vidi nece se ona odmah prevrnuti ali nikada nece biti kao sto je sada...
--- Kraj citata ---
Ček, je sam laik al ona nema jarbol, potisak vetra na jedra, itd... Od linije vode do naj višlje tačke taj brod ima oko 1,4m maximum. Plus ako ostavim tih 30-ak cm balasta to je bar 100-150kg i dalje opterecenja. Dal to realno moze da se prevrne?? Mislim, sve se prevrne... Balast sečem te sečem, zato mo treba savet koliko da ostavim, koju dužinu?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju