E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Potreban savet

<< < (7/8) > >>

STG:
E to je pomoc prijatelja :)

Kapetan:

--- Citat: gorance  09, 10, 2010, 23:45:22 posle podne ---E to je pomoc prijatelja :)

--- Kraj citata ---

zao mi jedrilice a verujem da bi i oblak promenio misljenje kada bi skapirao sta ima

Darkobp:
Kod mene U B.Palanci tip je pravio od poliestera  po neznam cijim americkim nacrtima jedrilicu od 6m-6.5m a razmiljao je kao i ti -koji ce mi sav taj beskoristan teret tj balast i to korito se toliko ljuljalo i klimao da nisi mogao stati u njega a u vodi jedva da je bio uronjen koliko je malo gazio,bez jedara je i vozen,stavljanjem tih nekoliko stotina potrebnih kg (niznam ni ja tacno) camac kao da se preporodio kao nov-ide kao lud,sece lepo vodu,neljulja se stabilan...

Tako da seci ti njega i prepravljaj sta hoces ali gledaj da vratis bar veliku vecinu balasta ili ga zameni sneecim tebi korisnijim(tipa unutrasnji motor...)jer ipak je to neko pametniji od nas projektovao :good:

oblak:
Kapetane @  Opet kazem, potpuno sam siguran da je osecaj i više nego fantastičan, al ja nemam nikakvu opremu , jarbol, jedra, bum, vinčeve, itd...samo korito, a i opuštenija mi je ova motor varijanta sa novim 9,8 Tohatsu motorčetom......Mislim da cu tako dalje stici :-)

Za sada sam na stanovištu koje mi je Zoran predložio. Da odšrafim metalnu kobilicu sa balastom i da napravim novu, duboku 30-ak cm,  al skoro celom duzinom čamca od poliestera i da je napunim betonom.

Kako ostalima zvuči Zoranov predlog?

Kapetan:
vidi zoranov predlog je jedini normalan , jer postoji sansa da jedog dana vratis kobilicu i da zajedris ...

znaci 800 kila je balast posto je on dosta nizi  (pravi polugu) u tu novu kobilicu trebas da stavis minimum 500 kila ... e sad tih 500 kila u limu ti dodje oko 350 evra minimum ... pa plus ruke jos jedno 400 evra ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju