E, ovako treba... > Brodski motori

Највећи клипни мотор на свијету

<< < (2/3) > >>

budens72:
Ali opet gore isparenja.... Kad gore otvoreni rezervoari nafte, gori samo površinski sloj a ne ceo rezervoar... jer gore na površini su isparenja...

sceka:

--- Citat: Dule  11, 10, 2010, 02:00:25 pre podne ---Ono što ja znam o SUS motorima je da:
Dizne ubrizgavaju dizel gorivo (ne isparenje) u pregrejani vazduh gde dolazi do samozapaljenja dizela koga dizna ubrizga u kompresioni prostor. Dizna mora da dizel rasprši u sitne čestice. Ako ubrizga mlaz goriva neće doći do zapaljenja. Ali ostaje da to nije gasovito već tečno stanje dizela.

--- Kraj citata ---

Dule, rasprskavanje dizela (ili bilo kog tecnog goriva) se naziva atomizacija tj. prevodjenje iz tecnog u gasovito stanje (razbijanje na najsitnije cestice koje brzo ispare). Ja se bavim gorionicima na tecna i gasovita goriva tako da o motorima malo znam ali princip mora da bude isti. Inace isparenje koja su zapaljiva se zovu Volatili.
Gorionici sa kojima ja radim su inace i brodski gorionici i mogu da sagorevaju i do 10,000 kg mazuta na sat (jedan gorionik) a moguce je staviti i vise gorionika na jedan kotao. Ako vas interesuje kako izgledaju i gorionici i kotlovi za brodove mogu Vam poslati link.

Pozdrav.

Профа:
Ево још мало фотки...

Профа:
...

Zoran Marinković:
 :agree:

Koliko je teško napraviti veliki motor.....ne znam, ali ovo što sam video baš i nije brodski motor ali radi za sve pare....skidam kapu :hi:

pogledajte :

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju