E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Projekat "Gavrilo " ili kako sam ga okrenuo ,obrnuo sad vise nije tako dosadan
mesechar:
danas mi chuchnule i komandice ...jos samo par sitnica i na vodi sam...nece mi skoro na pamet pasti veci projekat od makete chamca..
mesechar:
Resio sam da uskrsnje tucanje..jajima bude na gavrilu tako da su sve pripreme uradjene i brod spusten u vodu u Vinci .. a odatle smo se dokrstarili na trecinu gasa ( morao sam da vrsim razradau motora)do Cukarickog rukavca. Mali se dobro ponasa stabilan je i ne "pushta vodu" malo uranja motor kad imam vise posade na krmenoj klupi ali dodavanjem balasta napred i to se upeglava!
Ako izostavimo namotavanje dukserice u Cukarickoj muljotini i zaglavljenje u istoj provod je bio odlican.. evo par slika.........
mesechar:
ovako je krenulo
mesechar:
U Vinci je Dunav izuzetno jak i veoma je tesko spustiti neispitan camac ali skela je bila vezana pored tako da "Gavrilo" nije mrdno lepo smo ga kontrolisali sa skele.. sto bi nas narod rekao "maciji kasalj" upaljen motor probani svi sistemi..pusten jedno pola sata da radi(dok je drugar otisao da vrati prikolicu kod mene u dvoriste) i tako krenusmo.
Moram priznati da dan nije bio najpogodniji jer je duvao jak vetar , Dunav je bio dobrano zatalasan a nigde zive duse ...valjda praznik pa posten svet sedi kuci i forsira pecenje...samo nas tri pustolova :superstition: ili budale :)
mesechar:
na zalost uvek zaboravim koliko su nam reke i vezovi zagadjeni..a placamo tu nesretnu ekolosku taksu...Cukaricki rukavac je jad i beda mulj je "provirio ' na povrsinu zbog niskog vodostaja.. privezati se tu bez zagljibljenja u mulj .sa motorom zaglavljenim u kese i krpe i sa mogucnoscu trovanja ili zaraze od fekalija...tuga ..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju