Nautika opšta... > EKOLOGIJA

Djerdap i Vodostaj

<< < (2/4) > >>

LSI:

--- Citat: Kapetan  20, 09, 2010, 18:12:49 posle podne ---
--- Citat: Vuk  20, 09, 2010, 08:32:23 pre podne ---Ne znam da voda može da ide uzbrdo :-/

--- Kraj citata ---
... ili smo namerno plavili celu srbiju da bismo prodavali struju ?

ne zaboravite da je djerdap imao rekordnu proizvodnju ove godine ...

--- Kraj citata ---

E, ovog puta to nisam ja rekao - samo da se zna!

Kapetan:
dule zar ne mislis da naprimer u beogradu moze vodostaj da se rikta cele godine na plus minus pola metra ? ja mogu ruku u vatru da moze .... ako moze onda se postavlja pitanje zasto se to ne radi , a odgovor je jasan struja..

Kapetan:
ne kazem ja da nisu spasavali , pa seti se slika i ti si ih slikao .... tu je drugi problem a to je da su mogli da spasavaju drasticno bolje ... kazes ispod golbacke tvrdjave uticaj djerdapa se vidi ...

a zasto je to tako ?

pa jednostavno golubacka klisura em sto je usko grlo em je 1/2 zatrpana odronom stena koju ova drzava iz nekog razloga ne zeli da izvadi (bili tenderi  vise puta) ... ako se ne varam mislim da mi viktor rece da je pad vode u pojedinim godinama na 10 kilometara bio 3 metra (golubacka klisura) a to je dramaticno priznaces...

zasto im sluzi taj odron pa mozda kao izgovor da voda ne moze brzo da otece ... da nema tog odrona mislim da bi se bez problema nivelisala voda dunava ... pa samo gledaj ovako .. patis budimpestu i kako vidis da tamo raste tako otvaras djerdap , sigurno moze u pola metra da se nivelise voda...

sto se save tice ja se secam da sava zna da potece i uzvodno ....

mossi:
Tačka skoro apsolutnog stabilnog vodostaja je Veliko Gradište, tamo u toku godine vodostaj varira manje od 1m.
ALI to je verovatno GEOGRAFSKI gledano neka nulta tačka.
Da je Beograd malo nizvodnije i on bio bio pod kontrolisanim vodostajem.
Kod nas na severu, Bezdan - Apatin - Bogojevo, vodostaj varira za laganih 7.5m  :preved: :suicide:

I tako SVAKE godine, a nekad i po nekoliko puta.  :wild: :aikido: :diablo:

:drinks:

Профа:

--- Citat: olimp  21, 09, 2010, 19:32:50 posle podne ---... a preko stepenice vode koju čini bujica Vrbasa ne može se preći čamcem sa motorom, dok Sava stoji na mjestu.  :drinks:

--- Kraj citata ---

Koje je motor jačine?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju