Nautika opšta... > EKOLOGIJA

Djerdap i Vodostaj

<< < (3/4) > >>

stvlada:

--- Citat: Dule  21, 09, 2010, 01:02:41 pre podne ---
Pusti one "lovačke priče" da Dunav oscilira i 5 metara za noć. To nije tačno. Može da oscilira ali to je najvoše 0.5 metara što sam ja doživeo. Šta misliš koliko je to vode da se na jezeru spusti nivo 5 metara za 12 h? Potopili bi sve nizvodno. I veliko je pitanje da li brana uopšte može to da postigne. Treba verovati malo i tim ljudima koji tamo rade i koji žive tu oko brane i jezera. Ne zaboravi da su jezero i branu projektovali vrlo stručni timovi koji nikako ne bi napravili previde a svakako nisu imali namere da rad brane ugrozi bilo koga.

--- Kraj citata ---

Doziveo sam da od ujutru do uvece voda kod Milanovca padne za 2 metra...

Kapetan:

--- Citat: stvlada  21, 09, 2010, 21:32:12 posle podne ---
Doziveo sam da od ujutru do uvece voda kod Milanovca padne za 2 metra...

--- Kraj citata ---

od milanovca do golubca ima koliko bese 20 km ? znaci golubac kada bi se rascistio glat bi mogli da nivelisemo beograd...

stvlada:
Milanovac-Golubac oko 60 km

Kapetan:

--- Citat: stvlada  21, 09, 2010, 21:58:39 posle podne ---Milanovac-Golubac oko 60 km

--- Kraj citata ---

kolima , sad sam racunao dunavom oko 45 (Google Earth) ...

Kapetan:

--- Citat: Dule  21, 09, 2010, 23:30:12 posle podne ---- Голубачка, дужине 14,5 километара и најмање ширине 230 метара
- Госпођин Вир, дужине 15 километара и најмање ширине 220 метара
- Кањон Великог и Малог Казана дужине 19 километара и најмање ширине 150 метара

--- Kraj citata ---

dunav u beogradu sirina 800 metara dubina oko 7 ukupno 5600 kubika vode
Golubac 230m dubina oko 30 ...... 6900 kubika  vode
Gospodjin vir 220m dubina 30 metara 6600 kubika vode
Veliki i mali kazan 150m dubina 40 metara  6000 kubika vode

dao sam ideje o nekim prosecnim dubinama mada sam na sonaru vidjao i 90 metara ... manje vise protok je ok svugde .... pa sve govori podatak do golubca visok vodostaj ispod nizak ... ja sam jedva isao u povratku sa regate , apotekar kada je ove godine isao sa golubca voda je tukla oko 12 km na sat svi brodovi stajali ..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju