E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Brzina Deplasmanaca

<< < (2/6) > >>

broker975fx:

--- Citat: LSI  16, 09, 2010, 13:52:25 posle podne ---
--- Citat: broker975fx  16, 09, 2010, 12:11:48 posle podne ---Pre jedno mesec dana sedimo na lidu pored vatre i bistrimo neke brodarske teme, sa nama u društu i Apić NS. Naravno svako je najpametniji i trast okupljenih mozgova založen špricerom i pivom o brodovima sve znaju. Stara glava Apić ćuti i kulturno se smeška i u jednom trenutku ustane i učtivo pita okupljene ja se izvinjavam šta ste vi ono beše po struci?. Onda izvuče ovu formulu i stavi tačku na diskusiju. Imamo je još dosta zanimljivih tehničkih priča nažalost pivo je učinilo da od toga malo zapamtim :) Sve u svemu Apić je mnogo fin čovek spreman da objasni i pojasni.

--- Kraj citata ---

ma jesi lud gde sam zapamtio :lol: ali bilo neko korenje :)
mislim da je to, šala

Koju formulu - je li ovu koju je Kapetan naveo ili neku drugu?

--- Kraj citata ---

marke:
Kapetane kako se tu moj camac uklapa:

6m na vodenoj liniji - koren je 2.45

2.45x1.6x2.43=9.525km /h

Ja bre u rikverc idem toliko. 

samardza:
Za ladje priblizna brzina se izracunava  /  kojecifijent {zavisi od tipa korita} se mnozi sa kvadratnim korenom iz
za stabilce 0.76 x snaga motora kroz tezinu plovila.Koliko se secam za polukibolt za 9 m je kojecifijent 2.5.Za svaku metrazu, itip korita je drukciji kojecifijent.Probacu da nadjem te knjge mada mi nije odavno u vidnom polju.Naravno ima nesto i u sirini plovila ali to sam zaboravio. :drinks:

Vuk:
Postoji jedan mali kurs iz ove oblasti, traje pet godina i zove se mašinski fakultet-smer brodogradnja. Pa vi izvolite, mada i sam volim ovakve teme!
Malo šale nije na odmet, samo nastavite :good:

samardza:
Vuce ove knjige su sa tog fakulteta al to bi davno ovo sam napisao samo po secanju :drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju