E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Akumulatori
fisherman:
E... sta bi ja bez vas...
Meni je zavrsena struja na splava, postavljene led sijalice... itd itd... kao i inverter sa 12 na 220 ...
Sad mi stric reche da taj inverter ukoliko se ukljuci u struju (na agregat) puni akumulator....
Sada trazim akumulator.... Koji bi bio najpogodniji za ovako nesto... Citao sam da su za to gel akumulatori, i uzeo bih neki od 100-150 aH ...
preporuka?
Kapetan:
--- Citat: fisherman 14, 09, 2010, 13:02:27 posle podne ---Meni je zavrsena struja na splava, postavljene led sijalice... itd itd... kao i inverter sa 12 na 220 ...
Sad mi stric reche da taj inverter ukoliko se ukljuci u struju (na agregat) puni akumulator....
--- Kraj citata ---
hm to ne bi trebalo da bude tacno ... to je kao u onom vicu kada Holbruk posle obilaska klanice gde sa jedne strane udje vo a sa druge izadju kobaje pita moze li obrnuto ... a nasi mu kazu moze al kod tvoje mame :)
proveri ti to dobro da ne bi sprzio i agregat i inverter
fisherman:
Hvala svima.... Evo ovo imam:
Uploaded with ImageShack.us
Sva struja mi je na 220 V , jer se uskoro ocekuje da dobijemo struju iz mreze....
Trenutni potrosaci su mi 15 sijalica LED ukupne potrosnje mislim 15 wati , i 2 x po 15 wati.
Jos mi treba i pumpa za vodu koja radi na 12 V , ne znam koliko wati... nisam je kupio .... moze i 220....
A sto se tice akumulatora, Dule ako moze link za Vartu, mislim da 110 Ah bi mi bilo dovoljno...
Agregat imam honda 2,2 kw , nema izlaz 12v .
ljubac:
--- Citat: Kapetan 14, 09, 2010, 11:52:17 pre podne ---
--- Citat: Dule 13, 09, 2010, 23:26:09 posle podne ---Ja ne mislim tako. Pravilno je da se ugradi preklopnik i da su akumulatori spojeni kada se pune i kada motor radi kako bi i on dopunjavao oba akumulatora. Kada motor ne radi akumulatore razdvojiti i to čisto preventive radi. Glupavo je ostati bez mogućnosti da se motor upali zato što se duže gledao TV.
--- Kraj citata ---
ko god je siguran da nikada nece zaboraviti da kada ukljuci motor stavi preklopnik u jedan polzaj a kada iskjuci motor da ga vrati u drugi trebalo bi tako...
ja bh to u 50% slucajeva zaboravio a onda zna se...
--- Kraj citata ---
U ovo doba mikroprocesora ti bi da ručno vrtiš preklopnik. :nono:
@fisherman
Mislim da ovaj punjač (imam sličan ako ne isti) ne daje više od 4-5A.Što znači akumulatori reda 50Ah.Veći akumulator kad je totalno prazan povuče mnogo više struje i spaliće ti inverter na keca.Uz ugradnju nekog strujnog regulatora veliki aku bat bi se punio 3 dana što nema ekonomije.
zorter:
Simpaticna spravica!!!
http://www.batterycentar.rs/search/category/Dodatna-oprema/cid/11/fv/220301,220303/sortby/priceAsc
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju