E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Akumulatori

(1/5) > >>

LSI:
Tragom linka u jednom od ovih Google oglasa, stigao sam na ovu adresu:
http://www.batterycentar.rs/search/category/Marine-program/cid/6/fv/219530,219502/sortby/priceAsc

Pogledajte - možda vam bude zanimljiva informacija o akumulatorima koji se koriste u nautici.

Uzgred, pitao bih nekog od naših stručnajaka za ovu tematiku:

Da li je bolje imati jedan akumulator od 75 Ah ili dva paralelno vezana od po 55 Ah?

Kapetan:
bolje dva po 55ah :) ipak je to 110ah a ovo samo 70ah...

ujedno

JEDAN AKUMULATOR ZA MOTOR , JEDAN ZA OSTATAK BRODA
I NIKAKO IH NE SPAJATI !!!

zorter:

--- Citat: Kapetan  13, 09, 2010, 19:13:52 posle podne ---bolje dva po 55ah :) ipak je to 110ah a ovo samo 70ah...

ujedno

JEDAN AKUMULATOR ZA MOTOR , JEDAN ZA OSTATAK BRODA
I NIKAKO IH NE SPAJATI !!!

--- Kraj citata ---

Slazem se!!! :good:

ljubac:

--- Citat: Dule  13, 09, 2010, 23:26:09 posle podne ---Ja ne mislim tako. Pravilno je da se ugradi preklopnik i da su akumulatori spojeni kada se pune i kada motor radi kako bi i on dopunjavao oba akumulatora. Kada motor ne radi akumulatore razdvojiti i to čisto preventive radi. Glupavo je ostati bez mogućnosti da se motor upali zato što se duže gledao TV.

--- Kraj citata ---
:good: :good:

Kapetan:

--- Citat: Dule  13, 09, 2010, 23:26:09 posle podne ---Ja ne mislim tako. Pravilno je da se ugradi preklopnik i da su akumulatori spojeni kada se pune i kada motor radi kako bi i on dopunjavao oba akumulatora. Kada motor ne radi akumulatore razdvojiti i to čisto preventive radi. Glupavo je ostati bez mogućnosti da se motor upali zato što se duže gledao TV.

--- Kraj citata ---

ko god je siguran da nikada nece zaboraviti da kada ukljuci motor stavi preklopnik u jedan polzaj a kada iskjuci motor da ga vrati u drugi trebalo bi tako...

ja bh to u 50% slucajeva zaboravio a onda zna se...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju