Autor Tema: Požar detektori - alarmi i slično  (Pročitano 4034 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
Požar detektori - alarmi i slično
« poslato: 25, 03, 2009, 11:13:10 pre podne »
Jedan od najvećih strahova koji imam je je strah od požara, nažalost lično sam iskusio šta znači vatra i dim nastala u paljenju električnih instalacija u zgradi. Što se brodova tiče negde pročitah‚ da veći broj nastrada od požara nego od drugih udesa i zaista uslovi za nastanak varnice i paljenja su idealni. Pored aparata za gašenje požara stavio bih neke detektore za dim ili nešto slično. Pored broda ugradio bih i gajbi pa me zanimada li neko ima iskustva sa ovim alarmima, kako rade i kolko koštaju, kakve su modifikacije potrebne za brod i sl. Ovde bi mogli takođe da razmenimo i iskustva vezana za alarmne urađaje protiv provale. (ja nema nikakvih iskustva ali rado bih čuo vaša :preved:)

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
???: Požar detektori - alarmi i slično
« Odgovor #1 poslato: 25, 03, 2009, 11:25:45 pre podne »
pogledaj ovo

http://www.fireboy-xintex.com/

a evo i slika kako izgleda na komandnoj tabli kod mene na camcu. u motornom prostoru su dektektori i PP aparat.
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #2 poslato: 25, 03, 2009, 11:32:05 pre podne »
Sad sam zvao neku ekipu iz Zemuna, kažu sve može jedan dva detektora za dim, zvučna dojava + protivprovalni alarm ugrubo oko 300-400eur, može dojava i na mob.

Espreso ti ako sam dobro razumeo imaš automacko gašenje u slučaju požara u motornom prostoru kao u trkačkim kolima, je li?

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #3 poslato: 25, 03, 2009, 12:02:33 posle podne »
tako nekako. moze i rucna aktivacija preko one crvene poluge ispod komandne table. poenta je u tome da je firma FIREBOY razvila ove sisteme bas za plovila i iste sam vidjao na mnogim brodovima. kao sto si rekao opasnost je velika a steta moze biti nemerljiva. pogotovo kod benzinskih motora. zato treba izabrati provereno resenje. inace barem jedan PP aparat je obavezan na camcu. ja pored ovog sistema imam i jedan rucni PP koji stoji u kabini.
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #4 poslato: 25, 03, 2009, 12:38:10 posle podne »
Našao sam šta me treba, mobilni protiv požarni senzor sa sopstvenim napajanjem, velečina piksle koja se stavlja na plafon i aktivira se na toplotu ili dim. Cene po meni vrlo korektna 710 RSD, pored ovog imaju alarme protiv krađe http://mediaelectronic.co.yu/_index/index.php/component/option,com_virtuemart/Itemid,80/category_id,67/flypage,flypage.tpl/page,shop.product_details/product_id,517/

Ovaj protiv požarni alarm sam naručio malo pre a bogami ću i ovaj alarm, kako vam se čini može li to poslužiti na brodu

Van mreže KNINDZA

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
    • Crveni krst Stari grad
« Odgovor #5 poslato: 25, 03, 2009, 14:05:47 posle podne »
Valjda 3 790.00 DIN (uključen PDV) ?

Duboka reka se nece zamutiti ako u nju bacis kamen.Tako je i sa covekom:ako se ljuti zbog uvreda,onda on nije reka nego bara.

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #7 poslato: 25, 03, 2009, 15:38:17 posle podne »
za kabinu je ok. za motorni prostor je neupotrbljiv. mnogo je vaznije da imas u kabini detektor otrovnih gasova. skupi su ali stite od trovanaja karbon monoxidom. ako nemas automatski PP sistem alarm i detektor ti nisu bas neophodni. pogledaj vise na:
http://www.fireboy-xintex.com/co-detectors.html

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #8 poslato: 27, 03, 2009, 11:12:45 pre podne »

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #9 poslato: 02, 04, 2009, 15:07:07 posle podne »
pogledajte ovo. za one koji znaju "americki" obavezno procitajte tekst (Seattle Times).

http://www.pugetsoundmaritime.com/2009/02/boat-explosion-fire-at-gas-dock-on-lake-union/