Ribolov > Kako ste prošli na pecanju?

Izvestaj

<< < (108/196) > >>

Kapetan:

--- Citat: mossi  09, 11, 2010, 11:28:09 pre podne ---Manića treba tražiti ili gde je kamen i jaka voda, ili kad se mresti na pesak (tu ga ribari traže).
Danju je 10-20m od obale, a noću na 1m.
Klinci ga pecaju bukvalno štapom.

Vrlo je alav i mamac retko ostavlja, pa kontra ne mora u žurbi.

Najbolje se peca kad je zima blaga decembar - januar.

Mamac, ribica ili filet.
Udica sa dužim vratom 1/0 2/0.
Hvatajte ga krpom jer je mišićav i izmigolji se.
Jedna je od retkih vrsta slatkovodnog bakalara.
Jetrica je jestiva i kod nas je lupaju da nabubri da je bude više, ono za toksine ovde ne spominju.  :nono:

 :drinks:

--- Kraj citata ---

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=5921.new#new

Kapetan:
kazu radi smudj u ritopeku kod skele... 1141 km ... odemo oko 13 i smrznemo se... posle nam kazu da radi oko 19 20 ...

Kapetan:
drugar je juce bio za sat i po 5 smudjeva po kilo ...

mossi:
3 kom ili 5 kila.  :)

Dozvoljena količina za PONETI.
Upecati smeš 100 komada!

 :good:

Kapetan:
5 komada :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju