E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Homemade E-outboard
mossi:
Autonomija je odlična, ali i 2x100Amp/h su puno. (teški)
Varijanta stabilno ugradjenih akumulatora je OK. Nosati te zverke baš i nije. :suicide:
poljo:
Koju snagu motora bi mogla da podense ovakva noga (ili tomos 4 npr) . Da li to znaci da bi recimo na neki matori motor od 20-30 konja mogao staviti ozbiljan elektro motor i da li bi se postigao slican efekt kao sto je Dusan dobio sa svojim motorima ? Mislim na brzinu, autonomiju itd
zorter:
@Vuce
Posle sutrasnje probe na reci ce ipak biti detaljnijih iskustava, a tada cu i videti da li je potrebno prinudno hladjenje. A i ako je ste lako se montiraju dva ventilatora (vezana redno) od napajanja od kompjutera.
@mossi
Nisam ni ja za dva velika akumulatora, a i sa dva mala od 45Ah ima dovoljno autonomije (nekih 2 sata).
Željoni:
Majstore, svaka ti čast.
LSI:
O ovome sam vam pisao juče.
I budite sigurni da ovo radi.
I ja jedva čekam da vidim rezultat probe u stvarnim uslovima. Šta motor može i da li je potrebna još nekakva dorada?
Ali najlepše od svega je ona tišina o kojoj sam pisao. Stvarno se čuje samo šum remenica i kajiša. Ta tišina je praznik za uši.
Već sam počeo da razmišljam o takvom motoru za sebe, a verujem da će i mnogo od vas isto to učiniti posle završnog izveštaja.
Zamislite samo da imate nešto što može par sati da vas pokreće po terenu na kojem želite da uživate u prirodi ili pecate, a pri tom je najglasniji zvuk upravo onaj koji vi sami ispuštate.
Bravo, majstore! Radujem se sa tobom tvom uspehu. :dance:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju