E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Elise za elektromotore

<< < (9/13) > >>

SALE NB:
Dule, mislim da ćeš barem približno odgovarajući rezultat dobiti jedino ako ne unosiš tačnu snagu svojih motora već ekvivalentno jake SUS motore.
Probao sam napraviti proračun pod pretpostavkom da se tvoji elektromotori ponašaju kao da su benzinski motori od cca 25ks.
Dobio sam za rezultat elise 15x10, ali sam podatak o max.obrtajima, max. diametru propelera i težini uneo napamet.
Mislim da ti performanse koje imaš sa postojećim elisama daju najbolji putokaz

SALE NB:
Daj mi odgovarajuće parametre, da se i ja malo poigram, možda i dobijem nešto upotrebljivo.

ladjaVlajko:

--- Citat: SALE NB  04, 10, 2010, 10:42:27 pre podne ---Mislim da ti performanse koje imaš sa postojećim elisama daju najbolji putokaz
--- Kraj citata ---

Управо тако.

Да би неко уопште почео било какву рачуницу, потребни су следећи подаци:

1. На ком броју обртаја мотори крену да се прегрејавају и губе снагу ?
2. Који ти је сада пречник елисе ?
3. Који ти је сада корак елисе ?
4. Карактеристике мотора - снага и моменат у односу на број обртаја. Колики је напон напајања ?
5. Колики ти је тренутно преносни однос од мотора до елисе и имаш ли намеру да то мењаш ?

Скупи те податке и спреми паре па правац Машински факултет.

zorter:
Posto ce tesko menjati precnik elise (bez drasticnih modifikovanja na koritu) jedini potreban podatak je potisak elise na odgovarajucem broju obrtaja. Znaci direktna veza koraka postojece elise i njenog broja obrtaja na SUS motorima sa korakom nove elise i sadasnjeg broja obrtaja.
Mislim da pozitivan rezultat nece izostati! :drinks:

ladjaVlajko:

--- Citat: zorter  04, 10, 2010, 16:08:07 posle podne ---Posto ce tesko menjati precnik elise (bez drasticnih modifikovanja na koritu) jedini potreban podatak je potisak elise na odgovarajucem broju obrtaja. Znaci direktna veza koraka postojece elise i njenog broja obrtaja na SUS motorima sa korakom nove elise i sadasnjeg broja obrtaja.
Mislim da pozitivan rezultat nece izostati! :drinks:

--- Kraj citata ---

Зашто не може да се угради мања елиса ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju