E, ovako treba... > Motori i oprema
KORT NOZZLE PROPELLER - ne znam srpski naziv
giganova:
giga jel bi znao ti ovo da odradis?
Kapetane nazalost toliki fanatik nisam,a licno smatram da je to bespotrebna stvar na tvome plovilu.
captjerry:
slazem se Giga...
ali ako neko ima viaks vremena moze da pokusa....
ono o cemu je bilo reci u klipu nema veze ni sa prvom ni drugom slikom, sve tri su razlicite stvari...ovo poslednje je Honda sa klasicnim dzet pogonom kao kod skutera...pre toga je nesto izmedju elise i turbine, svakako mu je cilj da pokretac bude voda pod pritiskom jer suzavanjem bas to dobije (tako sam ja radio na onom mom sistemu) a ono na klipu je obruc oko propelera koji silu koja se stvara oko elise i pravi turbolenciju usmerava ka nazad i stvara dodatni potisak...ispravite me ako gresim...
zorter:
Cap mislim da je bas tako kako kazes, ali da ipak ima efekta.Ne zman da li si ikad probao ventilator za vazduh da "oklopis" recimo kartonom i napravis ovakav prsten.Mnogo je jaci efekat strujanja vazduha nego bez njega.Verovatno je to i ovde uradjeno da bi se dobio bolji efekat strujanja vode.
giganova:
Ova zadnja Zoterova slika je obicna zastita elise i ostalih od elise,tipa morskih zivotinja ,kupaca i slicno.Nema nikakve veze sa poboljsanjem karakteristika motora osim sto jos i smeta.Nedo Bog kada uletite u mrezu,ili upadne kesa kapetanov deo od panja i sl. Ma da se otelis da se iscupas.
Kapetan:
ja mislim da suzenjem ipak dobijamo bolji potisak ..
slican princip je ovde (stim da nema dodatnih expandirajucih gasova )
to je cisti zakon fizike (III zakon)
znaci
ulazne konstante su nam velicina prolaza i brzina protoka KA propeleru
izlazna konstanta nam je velicina prolaza i promenjiva je brzina izlaza vode (koja je u korelaciji sa velicinom izlaznog otvora)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju