Ribolov > O ribolovu, priboru, radnjama
Riba u Cuvarci
Kapetan:
kupio sam platnenu cuvarku od 2,5 metara... cena 1100 dinara ispod mosta... rebace i manja modifikacija posto na vrhu nema zatvaranje vec samo otvoren kolut od recimo 60 cm... pa ce i tu morati neka mrezica ....
inace par riba koje sam ovaj weekend ubacio u nju su se jako brzo oporavile i proplivale...
Kapetan:
e da , prica o humanosti prema ribi... cim si je zakacio na udicu presao si granicu humanosti... jedino sto mozes jeste da kad je izvadis zveknes po glavi, ocistis i stavis u friz... i to je to ...
poljo:
--- Citat: Kapetan 03, 08, 2010, 15:28:46 posle podne ---e da , prica o humanosti prema ribi... cim si je zakacio na udicu presao si granicu humanosti... jedino sto mozes jeste da kad je izvadis zveknes po glavi, ocistis i stavis u friz... i to je to ...
--- Kraj citata ---
OK . potpuno si u pravu. JBG , nisam savrsen . Bas volim da bocnem ribicu , jace je od mene . Mozda sam i ja malo u sado fazonu .
mossi:
--- Citat: poljo 03, 08, 2010, 14:13:59 posle podne ---Stvar gledanja ...meni je ribolov relaksacija i mozdana atletika , nekom drugom stvar dopunjavanje budjeta a trecima zadovoljavanje animalnih potreba iskonskog lovca i mesa na stolu . Ne osudjujem ni jedan poriv koji bilo koga vodi na vodu . Samo mi zao da se pate. moras priznati da bas i nije svejedno. Ako vec nemoze bez tog klanja ribe na kraju , zasto produzavati agoniju jadnog bica time sto se pati satima . Meni to malo sadisticki . Ko zna mozda je meso mekse i sladje ako je riba satima grebana metalnim cuvarkama ili je ukusnije ako par sati visi objesenja kroz vilicu i lupa od camac ? Mozda .
--- Kraj citata ---
Moždana atleto, nisam ovo pročitao na vreme pa malo kasnim sa odgovorom.
Na JAKO POGREŠNU OSOBU SI SE NAMETNUO kad si pričao o mesarenju.
Ribu skoro da ni ne jedem, ali ponekad ponesem neki kvalitet, što zbog sebe što zbog ukućana i prijatelja.
Sva diskusija o čuvarkama i načina čuvanja ribe leti je očigledno bespredmetna.
:drinks:
poljo:
Nista licno , vjeruj . Samo iznosenje mog gledanja na takve nacine . Nazalost realnost je da su stingeri , kuke i ostali alat za mrcavrenje veoma prisutni i dosta prodavana roba. Zelja mi je da uhvati-pusti postane jedini nacin ribolova . Pretpostavljam da bi tad bilo i vise ribica za nase uzivanje. Ponavljam da je ovo samo licno gledanje na ovu materiju i moji stavovi se odnose na ALAT a ne na ljude koji ih koriste. Kao sto ja imam pravo da ribu vracam pa onda odem u ribarnicu i kupim pastrmku ili sarana ukucanima tako i drugi imaju pravo da rade ono sto smatraju da je primjereno .
Kad se desi nesto ovako onda se covjek osjeca ispunjenim .
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju