Ribolov > O ribolovu, priboru, radnjama
Riba u Cuvarci
poljo:
--- Citat: mossi 26, 07, 2010, 22:19:40 posle podne ---Te čuvarke se iz čamca teško koriste. (nisu za čamac namenjene)
Ali kad pecate sa obale to je pravo rešenje.
Te čuvake imaju još jedan problem: Ako se ne osuše - usmrde se kao djavo! :diablo:
Stringer za grabljivicu i uzde za šarana su opcije na čamcu.
Za belu, samo veća metalna čuvarka sa velikim pletenim okcima. ( da stvara manji otpor vodi )
:drinks:
--- Kraj citata ---
Znaci mesarski pristup ...hvala ali ne hvala.
Zamisli kakav bi to osjecaj bio da tebi neko gurne komad celicne zice kroz usta i pluca i pusti te da visis .E tako je i ribi na stringeru.Svaki pokret joj ostecuje njezne skrge i neminovna je smrt .Uzas .
petar_kozic:
--- Citat: poljo 03, 08, 2010, 13:38:27 posle podne ---
--- Citat: mossi 26, 07, 2010, 22:19:40 posle podne ---Te čuvarke se iz čamca teško koriste. (nisu za čamac namenjene)
Ali kad pecate sa obale to je pravo rešenje.
Te čuvake imaju još jedan problem: Ako se ne osuše - usmrde se kao djavo! :diablo:
Stringer za grabljivicu i uzde za šarana su opcije na čamcu.
Za belu, samo veća metalna čuvarka sa velikim pletenim okcima. ( da stvara manji otpor vodi )
:drinks:
--- Kraj citata ---
Znaci mesarski pristup ...hvala ali ne hvala.
Zamisli kakav bi to osjecaj bio da tebi neko gurne komad celicne zice kroz usta i pluca i pusti te da visis .E tako je i ribi na stringeru.Svaki pokret joj ostecuje njezne skrge i neminovna je smrt .Uzas .
--- Kraj citata ---
Ne zelim da zvucim bezobrazno, ali sve jedno ce zavrsiti u/na:
corbi, rostilju i/ili tanjiraci
poljo:
Stvar gledanja ...meni je ribolov relaksacija i mozdana atletika , nekom drugom stvar dopunjavanje budjeta a trecima zadovoljavanje animalnih potreba iskonskog lovca i mesa na stolu . Ne osudjujem ni jedan poriv koji bilo koga vodi na vodu . Samo mi zao da se pate. moras priznati da bas i nije svejedno. Ako vec nemoze bez tog klanja ribe na kraju , zasto produzavati agoniju jadnog bica time sto se pati satima . Meni to malo sadisticki . Ko zna mozda je meso mekse i sladje ako je riba satima grebana metalnim cuvarkama ili je ukusnije ako par sati visi objesenja kroz vilicu i lupa od camac ? Mozda .
petar_kozic:
--- Citat: poljo 03, 08, 2010, 14:13:59 posle podne ---Stvar gledanja ...meni je ribolov relaksacija i mozdana atletika , nekom drugom stvar dopunjavanje budjeta a trecima zadovoljavanje animalnih potreba iskonskog lovca i mesa na stolu . Ne osudjujem ni jedan poriv koji bilo koga vodi na vodu . Samo mi zao da se pate. moras priznati da bas i nije svejedno. Ako vec nemoze bez tog klanja ribe na kraju , zasto produzavati agoniju jadnog bica time sto se pati satima . Meni to malo sadisticki . Ko zna mozda je meso mekse i sladje ako je riba satima grebana metalnim cuvarkama ili je ukusnije ako par sati visi objesenja kroz vilicu i lupa od camac ? Mozda .
--- Kraj citata ---
Nije ukusnija ako se par sati lupa o camac.
Stvar je u tome da neko zeli da ode na pecanje na vise dana. Jedini nacin da riba ostane nepokvarena da bi se jela je da ostane ziva.
O tome se radi.
Slazem se sa tobom.
Pored toga sto mi je pecanje opustanje i sto volim pecanje, volim i da pojedem ribu koju sam upecao.
Naravno uz vadjenje ribe u dozvoljenim merama i uz placenu dozvolu, za razliku od nekih koji ni to ne postuju.
Ovim postom zavrsavam komentarisanje sa moje strane na ovu temu.
poljo:
ajd da lanem i ja moju zadnju na ovu temu. Moje misljenje je ako vec riba treba da ceka par dana da bi bila pojedena onda treba da to bude na najbezbolniji nacin , u silikonskoj (tzv.saranskoj)cuvarki koja daje prostor ribi da pliva i dise . Sringeri , uzice, uzde metalne cuvarke ...to su sprave za ribljije mucenje . Poslije upotrebe sva se oprema i onako cisti pa onda nije problem oprati i cuvarku tako da se ni suva nece osjetiti na ribljiju sluz i rijecni otpad koji se neminovno nahvata na nju prilikom upotrebe.
Nemam namjeru da nekoga ubjedjujem da mijenja svoj nacin i pristup onome sto voli da radi ali samo par evra ulozenih u te sitne dijelove opreme cine razliku izmedju humanijeg pristupa aktivnosti koju svi volimo.
Ova prica podsjeca na onu o tome da li je bolja stara Germina ili novi fider stap. Moze i ovako i onako ali je "elegantnije" sa modernijom opremom.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju