Nautika opšta... > Nautičke reportaže
B.Palanka - Baračka - B.Palanka / Silvery i Varalica II susret na Tajni
Darkobp:
Zvanicno potpisan organizator i veci deo svega toga je turisticka organizacija Sombora a lucka kapetanija Bezdan je dala (ono sto se kaze) resenje-dozvolu za plovidbu i organizaciju tako necega,tako se bar potpisuju
Ako treba mogu se i preciznije raspitati oko ljudi i organizatora regate
Odrzavanje je otprilike uvek u zadnjoj nedelji jula
Ucesnici su pretezno iz N.sada,B.palake,B.Monostora,Sombora,Apatina,Bezdana tj pretezno iz tih okolnih sela kroz koje se prolazi sa par izuzetaka(od 6god do 76god),a plovila su najraznija od dva ozbiljnija broda,manjih kabinasa(koji su i pretezno bili) do obicnih camaca,drustvo saroliko plovila sarolika :good:
Plan i program regate je nekako ovako
23.07.Okupljanje ucesnika u zalivu Baracka
24.07.polazak regate oko 10cas. i zaustavljanje u Apatinu(od1426-1388)
25.07.plovidba od Bogojeva a potom nastavak do Mohovskog kanala(1388-1314km)
26.07.plodba od Mohov.kanala do B.Palanke(1314-1299)
27.07 boravak u B.Palanci
28.07.plovidba uzvodnoi nocenje 1314
29.o7plovidba uzvodno i nocenje 1341
30.07.plovidba uzvodno i nocenje 1388
31.07.plovidba uzvodno i nocenje 1407
01.08.plovidba uzvodno i povratak u zaliv Baracka1426 i zavrsetak regate
Plan i program se pomalo usput menjao zavisno od vodostaja tj od biranja mesta za nocenje i plovidba uzvodno je skracenja na plovidbu od 3 dana uz zaustavljanje od 2 dana negde u Apatinskom reonu oko 1388km
Tj sad regata jos uvek i traje,ali je meni plan bio drugaciji jer sam se snjima samo spustao od Baracke do B.Palanke a u svojoj sam reziji otisao na zbirno mesto u Baracku
Nekada regata ide i Baracka-N.Sad-Baracka a nekad ovako skracena valjda zavisno od dogovora ucesnika
Sleedeci put javljam na vreme :sorry:
britva63:
"Mali mercury5 je odlicno odradio i lepo gurao Elana da nije nijedanput sucnuo brzinom 6-7km/h u uzvodnoj plodbi sa potrosnjom od 0.18l/km a za ukupan put je "progutao"nesto manje od 30l :dance1:"
HH blago tebi to moja yamaha stuce za sat i po,, nezgodno zar ne, inace ljepe slike i dobra dionica ,,
POZ s Drave :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju