E, ovako treba... > Elektrika

Akumulatori

<< < (26/35) > >>

broker975fx:
Pusti ti par meseci javi se za 5 godina pa tad da vidimo:)

Losmi:
haha, istina. :D

Preuzeo sam akumulator, covek je zaista bio korektan. Godina uvoza je 2020, nadao sam se da ce biti 2021 ali dobro.

bsiki:
Da li ovi akumulatori idu za vanbrodske motore?

http://www.tabbaterije.rs/proizvodi/tab-motion-tubular-akumulatori/

Drivee:
Ako si siguran da ce stalno stajati vodoravno onda moze. Nebi za njega tralo da je napor da zavrgla vanbrodski motor.

vepar:
Primetio sam u poslednjoj plovidbi da mi fali struje.... da podsetim nemam alternator (ne pitajte zasto), imam 2 solarne ploce od oko 320w ukupno, kontroler mppt victron 20A i dve banke akumulatora spojene cyrixom. Jedna banka je motorna i tu je jedan Duracell akumulator od 100Ah star 6.5 godina a drugu banku cine dva exide akumulatora po 95Ah, svi akumulatoti su obicni startni olovno kiselinski. Akumulatoti nikada nisu previse praznjeni, ubijani... motorni aku se koristi za startovanje kubote i retko kad kao pomoc kucnim kada bas dugo nema sunca a puno se grejem. Dokle kucni aku sluze za sve potrosace. Danas sam ih sa Zankikijem premerio nekakvim ozbiljnim testerom za aku i dobio sledece rezultate. Duracell je na nekih 95% kapaciteta, a oba exida su za zamenu... e sada nisam siguran jel ovaj duracell toliko kvalitetniji ili je u tako dobroj kondiciji jer se retko kada koristi... koja su vasa misljenja?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju