E, ovako treba... > Plovila

Gumeni camci

<< < (8/10) > >>

zankiki:
Treba mi pomoćni čamac za brod, koji će istovremeno biti dovoljno lagan da ga mogu podići na krov automobila, ili spakovati u gepek. Ipak bih voleo da ga mogu preneti zbog pecanja na neke mirne vode, bare ili jezera. Razmišljao sam o mini šarku, ali sam čitajući neke postove u temi o pomoćnim čamcima ipak prelomio da bude gumenjak, zbog udaranja u brod, a i bolje stabilnosti.

Motor koji bi išao na njega je Tomos18 - ipak sam prodao brod bez njega, nisam se mogao rastati. Gurao mi je dva prethodna čamca, a sada i brod. Od sada će biti pomoćni na brodu.

Bitan momenat je da čamac treba da glisira. Najveće je pitanje, da li mora za glisiranje da bude RIB? Meni se sve čini da sam vidjao po Dunavu i stare maestrale da glisiraju sa jačim motorom, ali naravno nisam siguran... I naravno preporuka za ovakav čamac. Dužina bi trebalo do bude 2.5 do 3 metra.

Arsa:
Mislim da bi ti ovako nešto odgovaralo. Ako se ne varam, prodaje se i bez motora.

https://www.kupujemprodajem.com/gumeni-camac-sa-motorom-14784610-oglas.htm?filter_id=414

Misha D:
Bitan element gumenog camca je dno.
-sa gumenim dnom i poprecnim drvenim ili plasticnim letvicama, kao ojacanjem, camac je laksi i lakse ga je spakovati u torbu, ali je nestabilniji prilikom ulaska ili kretanja po dnu camca kod pecanja ili ulaska-izlaska. Takodje slabije drzi pravac kod glisiranja i hoce pomalo da proklizava u skretanjima i osetljiv je na granje, panjeve i ostar sljunak ili kamen.
-sa tvrdim plasticnim dnom umanjuju se gornji problemi, ali tada on dobija na tezini i ceni i camac od 2,5-3m nije bas lako sam izvuci iz vode o postaviti ga na krov plovila, jedino je zadnja platforma  camca jednostavno resenje za transport.
-Postoji i medju varijanta sa gumenom kobilicom koja se naduvava
Motor od 18ks nije nuzan i malo je tezi za manipulaciju, a i camac ce se propinjati pri plovidbi.
Svaki motor od 5-10ks ce pruziti slicne brzine, a manipulacija je mnogo laksa.

zankiki:
Pazario sam skoro SPORT-ov gumenjak, a u subotu je pala i prva proba sa johnsonom od 4KS koji mi je pomoćni na brodu. Čamac ima gumenu kobilicu na naduvavanje i uspe da izglisira već sam ovim motorom, jedva, ali uspe.

Pitanje je čime vi duvate gumene čamce? Ja imam onu pumpu za dušeke sa teleshop-a, i ona ga naduva za 20 sekundi, ali ne bude dovoljno tvrd. Probao sam da doduvam ustima, ali ne ide. Plovi on, ali se uvija i ne smem sesti na stranicu.

Arsa:
Mislim da kod kineza može da se kupi velika ručna pumpa za naduvavanje vazdušnih jastuka na dvorišnim bazenima.
Nešto kao ručna pumpa za kola samo mnogo šire.

Možda bi ti to rešilo problem.

Samo je pitanje da li imaš odgovarajući ventil.

A leti sunce "dopumpa" te čamce samo tako.  sajkaca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju