E, ovako treba... > Motori i oprema
Хидро-крила
Kapetan:
--- Citat: SALE NB 14, 07, 2010, 11:39:37 pre podne ---Evo, i ja sam zainteresovan.
Nadam se da su svi zainteresovani svesni da montaža hydrofoila zahteva bušenje kavitacione ploče na vašem motoru.
Ako vam se ne dopadne, posle vam ostaju 4 rupe za uspomenu na test.
--- Kraj citata ---
jeap ... ali ako test urodi plodom onda cu imati hidro foil povezan kroz njih :good:
BeoMarine:
Naravno da mozemo da organizujemo test, uvek zelimo da izadjemo u susret nasim nauticarima. Jedini problem je sto zbog povoljne cene imamo na stanju jos samo 2 kom za motore preko 50HP, ali sl nedelje nam stize roba tako da bi tada trebalo da se steknu uslovi za test.
Kapetan:
Koliko vidim svi su ispod 50 konja, bilo bi dobro da pozovete i Nauticar da i oni proprate textom u novinama, korisnik Manda vam moze pomoci oko kontakta i predstavljanja ideje ...
moj predlog je da odvojite jedan Hidro foil koji bi svi probali , nadjete majstora koji ce da ga monitora i svako proba taj isti na svom camcu ... naravno izvrse se merenja i prezentuju se... ako se pokaze da rade niko nece zaliti 2000 i kusur dinara za komad :good: a tu je i radnja pa ce uzeti jos po nesto :friends:
ronac:
Ja bih odma onu do 50,putujem u petak na Djerdap. :good:
(iako je nema) :diablo:
ladjaVlajko:
Ako mogu da uskočim sa svojim komentarom ... ja ovde vidim dva sistema:
Prvi je hidrofoil koji se vidi na slici koju je postavio BeoMarine i koja liče na avionska krila. Hidrofoil uvek generiše vertikalni potisak i obzirom gde je postavljen, podiže krmu. To može imati za efekat da čamac lakše izglisira, na manjoj brzini nego bez krilaca. Ukoliko je korito takvo da se pramac jako izdiže neposredno pre glisiranja, onda će efekat krilaca biti izraženiji. Kod deplasmanca ovo nema nikakve svrhe stavljati na motor.
Drugi sistem je ovo što je postavio mossi. To mi više liči na nešto što usmerava protok vode preko elise ali sam uveren da neće imati nikakav efekat na podizanje krme. Ovo bi moglo imati uticaj i na deplasmanski režim plovidbe.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju