E, ovako treba... > Elektronika

GARMIN FishFinder 140

<< < (2/9) > >>

Kapetan:

--- Citat: Pera GARMIN  10, 01, 2009, 12:58:21 posle podne ---Sale,
ni jedan klasičan FishFinder se ne može koristiti da gleda u napred. Za to se koriste Forward Looking Sonari koji na reci imaju ograničenu primenu jer domet unapred zavisi od dubine.
Imaš malo teksta o EchoPilot uređajima na.....

--- Kraj citata ---

prebacio sam u posebnu temu echo pilot copy pastovao sam sa link-a i naveo izvor :)

IKA:
potaknut ovim napisom kupio sam 140-ku i koristio je cele prošle sezone. Ubeđivao sam svoju dragu da proroni ispod sonde jer me baš zanimalo hoće je registrovati kao jednu veliku ribu (čemu sam se potajno nadao ) ili pak kao panj koji plovi ispod površine.
Posle višemesečnog ubeđivanja je pristala i preronila ispod sonde , i nemalo sam bio iznenađen _ sonar je moju ženu registrovao kao veliko jato sitnih riba . Žena je lakonski zaključila da je to zbog toga što je njeno telo nekompaktno , tojest rupičasto sa mnogo manjih i jednom velikomrupom , pa signal pravi prekid nailaskom na te rupe-ice.
Pero čisto me zanima kao korisnika vašeg sonara kako da reagujem ako naiđem na sličnu sliku na ekranu sonara ? Dal da fatam to jato il da propuštam , jer je ispod mere.

Pera GARMIN:
Odisej,
prvo pitanje je koliko je duboko ispod sonde preronila? drugo pitanje je, koliko je gabaritna :)

šalim se...

Nije čudo da je sonar registrovao jato sitnih riba, dobio je dosta nedefinisan odzvi sa velike površine. Na maloj dubini je njeno telo vratilo signal koji je pokrio veliki procenat konusa ultrazvučnog snopa.

Iskreno, ja bih bio jako sretan kada bi moju ženu sonar prepoznao kao jato sitnih riba, mnogo bolje nego da je prepozna kao neku veliku ribetinu... :) (ne zameri na šali)

IKA:
moja ti je žena metar i žilet , ali ribaaaaa( dvaes santima u prečniku ) .
Sreća što ne čita forum

Kapetan:
ja vec vidim da cete da nastradate obojica  :taunt:

e sad jedno pitanje na jednom delu sonara sam video da se ribe prikazuju kao simetrican oblik bumeranga (prilicno slicno) ... i kazu da ko zna u takve sonare da gleda da moze da razazna ribu od podvodne grane balvana i slicno... naravno za 90% nas prikaz ribice je bolja varijanta ... ali me zanima koliko je ovaj stari sistem jos u uporebi i da li je tacnije da iskusno oko moze bolje da se snadje na njemu nego na ovim novim varijantama..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju