E, ovako treba... > Elektronika
GARMIN FishFinder 140
zoki novus:
to su pesevi kapetane :)
da si uzeo humminbird svega toga nebi bilo :good:
Pera GARMIN:
--- Citat ---e sad jedno pitanje na jednom delu sonara sam video da se ribe prikazuju kao simetrican oblik bumeranga (prilicno slicno) ... i kazu da ko zna u takve sonare da gleda da moze da razazna ribu od podvodne grane balvana i slicno... naravno za 90% nas prikaz ribice je bolja varijanta ... ali me zanima koliko je ovaj stari sistem jos u uporebi i da li je tacnije da iskusno oko moze bolje da se snadje na njemu nego na ovim novim varijantama..
--- Kraj citata ---
Svaki Garmin sonar može da prikazuje ribe "slikicom", kada interni softver tumači odzive i sam "pogađa" šta je riba. Tu je dosta veliki procenat greške, ali olakšava korišćenje.
Takav prikaz se može isključiti, (Fish ID u podešavanjima) pa će sonar grafički prikazivati odziv sa sonde. Tada se riba prikazuje kao "luk" koji pominješ. Kada riba prođe kroz ceo konus ultrazvučnog snopa formira se pravilan luk. Ako prođe kroz prednji deo konusa, pa šmugne na stranu formira se početak luka, a ako "protrči" kroz zadnji deo konusa prikazuje se silazni luk. Više detalja o "fish arches" na: http://www.lei-extras.com/tips/sonartut/fisharches.asp
igagula:
kupio sam juce 140-icu pa izgore da ga probam ali na vodu necu jos moci,moze li i sme li se na suvo probati. :)
Kapetan:
moze ako imas duboku kadu :taunt:
petar_kozic:
ili akvarijum. :lula:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju