E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

kalajisanje kotliča

<< < (5/6) > >>

zoki novus:
za kotlic nece ali oce za pecanje :)

sale.m79:
Zoki slusaj sad  ja imam bekrac 50l pa 3kom po 15l pa jedan od 12l pa emajlirani pa kotlic liveni pa niklovani i otvoreno bure pivsko 30l i50 l i zapamti ne daj bakrac nikome.Novi ne kostaju nista bakracari znaju i kazu da se pravi dobar bakrac pravi od muskog bakra.Ja sam za jedan u kom kuvam corbu platio 60e kalaisanje ,
a nov po vasarima 35e.Ti ako neznas koji kalaj treba ne diraj nista.Meni je jedan prijatelj limar kalaisao i ne valja mnogo kalaja curi.I zapamti prazan bakrac nikako na vatru.Nadji bakracara i plati i cuvaj ga .

Zoran:

           Hvala Sale m,

           Kotlic sam dobio od cerke moga pokojnog prijatelja,
prosto sumnjam da cu da ga otudjim,mada i dalje jurim kalaj.

Vuk:
Ako bas hoces da ga koristis odnesi ga na peskarenje. U principu gvozdje nije otrovno i esencijalan je u ljudskoj ishrani mada u vecim kolicinama daje bljutav ukus doduse ako se nalazi u vodi :)

Vuk:
Калај се користи за превлачење других метала танким слојем, побољшавајући њихову отпорност на корозију. Овај процес се користи за заштиту челичних судова који се користе у прехрамбеној индустрији као што су нпр. лименке које се праве од белог лима који је уствари калајисани гвоздени лим.

Велике количине калаја употребљавају се за израду легура: бронзе (легура са бакром), метала за лемљење (легура са оловом), типографског метала (са антимоном и оловом), британија метала (са антимоном и бакром), а користи се и за израду прибора за јело и за клизне лежајеве. Легура калаја и олова има ниску температуру топљења (нпр. при 60% калаја та температура износи 180°C) користи се у електротехничкој индуструји.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju