E, ovako treba... > Materijali za brodogradnju

Srafovi

<< < (6/8) > >>

deda:

--- Citat: Dule Hy  09, 06, 2010, 11:09:58 pre podne ---Ja ne zašto ljludi vole da zakomlikuju proste stvari. Kap uzmi lepo obične šrafove u Wuth-u i šrafi i vadi. Ako je problem doći ću ja da ti pomognem. Brozani šrafovi , Inox klemerice  i ostali su verovatno dosta skuplji a i teško ih je naći. Ne komplikuj sebi život za tu razliku u ceni kupi malo bolju Akumulatorsku šrafilicu i rešen problem.

--- Kraj citata ---
A srafove kupis kod Buse i posle mu ih vratis da ih proda u pola cene!! :dance: :preved:

Dule HU:

--- Citat: deda  09, 06, 2010, 11:14:21 pre podne ---
--- Citat: Dule Hy  09, 06, 2010, 11:09:58 pre podne ---Ja ne zašto ljludi vole da zakomlikuju proste stvari. Kap uzmi lepo obične šrafove u Wuth-u i šrafi i vadi. Ako je problem doći ću ja da ti pomognem. Brozani šrafovi , Inox klemerice  i ostali su verovatno dosta skuplji a i teško ih je naći. Ne komplikuj sebi život za tu razliku u ceni kupi malo bolju Akumulatorsku šrafilicu i rešen problem.

--- Kraj citata ---
A srafove kupis kod Buse i posle mu ih vratis da ih proda u pola cene!! :dance: :preved:

--- Kraj citata ---
EVO REŠENJA !!!!!

Zoran:

Kapetane,uzmi i eksere samo pocni vec jednom  :).

Barba:
Ja mislim da je Dule pravilno ukazao na problem ili bar jedan od problema u slucaju ostavljanja srafova. Prilikom srafljenja rupu treba upustiti toliko da povrsina glave srafa bude ispod povrsine spera, pretpostavljam oko pola mm. Kad naneses pola milimetra gita pa epoksi preko toga, postoji mogucnost da usled temperaturnih dilatacija dodje to pucanja tih pola mm gita i epoksija na gitu, tako da ce se na camcu posle izvesnog vremena ocrtavati sve glave srafova, a kroz te prskotine ce polako prodirati voda u konstrukciju.

Drugi problem se javlja kada se srafovi vade. Te rupe treba ispuniti nekim ispunjivacem, recimo da ces koristiti aerosil kao najbolje, ali najzahtevnije resenje po pitanju rmbanja. Prilikom ispune u rupama ne bi trebalo da ostanu mehuri vazduha. To nije problem ako se radi o desetak srafova, ali ako se radi par hiljada onda je to opasan i dosadan posao.

Kapetan:
koliko sam ja video po planovima skoro sve se lepi ... srafovi su samo za oplatu korita... i eventualno za kabinu

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju