E, ovako treba... > Planovi za plovila

BARRACUDA 18

<< < (5/10) > >>

Kapetan:
imam neku garazu ovecu kod keve pa bih za pocetak tu

drazeta:

--- Citat: Kapetan  10, 06, 2010, 07:49:01 pre podne ---imam neku garazu ovecu kod keve pa bih za pocetak tu

--- Kraj citata ---
Jel u Borci?

Kapetan:

--- Citat: drazeta  10, 06, 2010, 18:40:58 posle podne ---
--- Citat: Kapetan  10, 06, 2010, 07:49:01 pre podne ---imam neku garazu ovecu kod keve pa bih za pocetak tu

--- Kraj citata ---
Jel u Borci?

--- Kraj citata ---

borca je za veci brod :) ostavio sam 20 x 5 metara na placu samo za tu svrhu :)

Kapetan:
evo je jedna slika iz delftshipa

misaf:
Kap od cega je oplata predviđena u projektu? Koji je tip - način konstrukcije i od čega? Da li je predviđeno plastificiranje sa platnom?
Airex prodaju u GINI-ju, takođe i poliester, gel, platna, punioce, aditive i ostalo za poliesteraše. Moguće da bi Airex možda imao za prodaju i Pajnik, s obzirom da piše na njihovom sajtu da ga upotrebljavaju za izradu mikrotonera. Traži Airex R63, jer se on upotrebljava za izradu trupova, jer ima i drugih vrsta. S obzirom da je gliser gledaj da bude što veće zapreminske težine, ukoliko uopšte kod nas može da se bira. Za druge konstruktivne penaste materijale (Herex, Divinycell, Klegecell, Airlite, Corecell) sumnjam da mogu da se nađu u Srbiji. Generalno, svi su ljuto skupi i amaterska izrada sa njima je relativno skupa jer moraju imati oba površinska sloja jer je to sandwich. Ako hoćeš mast i hleba onda uradiš od špera i plastificiraš spolja.
Ako će te da radite sa penastim jezgrom onda je najbolje da ravne površine radite iz  ploča - velikih komada, a savijene i izvijene delove sa trakama. Mada u ponudi ima i materijala zarezanih sa jedne strane, za savijanje u jednoj ravni, zarezanih unakrst za savijanja u dve ravni i obostrano zarezanih za komplikovanije površine. Osim toga Airex je termo formabilan, tako da se može savijati - oblikovati grejanjem. Ako će te da radite od poliestera možete da koristite ploče od tvrde poliuretanske pene, jevtinije su, ali ne znam gde mogu da se nabave. Možda ovi što prave kalupe na cnc-ima znaju, jer ih koriste za to.
Nije mi bre jasno kako to da plan nema skoro nijednu kotu???

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju