E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Samogradnja daljinskih komandi

<< < (3/9) > >>

SALE NB:
Jeste , to je previše. Računam da će mi kod Bobana uzeti 20€ max. za sajlu. Ostalo verovatno mogu sam napraviti.

SALE NB:
Ako naručujem sajlu po meri kod Boban sajle- znači već je dobijam u pravoj dužini, a krajevi će biti takođe po meri.
Tu mi je dovoljna šipka sa rupom za šraf na samom kraju ( do motora).
Nosač i graničnik za bužir se može napraviti od malo jačeg flaha i ušrafiti na zrcalo.
Jedino je problem to na volanu - ako na tom kraju sajle takođe napravim šipku- što je najjednostavnije, onda imam direktan prenos 1:1. a voleo bih malo "ležernije" upravljanje. 
Ako to ipak tako izvedem, dobijam jedan dobar i pouzdan sistem -jednostavan do bola- nema šta da se pokvari! Ali malkice direktan.

A ako ne ide, ....pa ovaj postojeći sistem zasad radi  :)

captjerry:
Sale, mozda ce te malo manje kostati da pravis ali ako nemas nameru da se pomucis bolje uzmi gotov...mada ako si uspeo da od zapustenog camca napravis dobar, mozda  ti i nece biti problem sa komandama...cini mi se da si u fazonu da je vece zadovoljstvo to da napravis nego pljunes 200 evra i kupis...
puz moze da se napravi, nije veliki problem napraviti...

zorter:
Puz moze da se iskoristi od letve volana nekog auta, a zglob na kraju moze da se iskoristi od neke manje kugle recimo balans stangle takodje od auta.Moze to sve da se uradi ispod 100€ samo se malo moras pomuciti sto mislim da tebi nije problem.I ja mislim napraviti nesto slicno.

SALE NB:
Ma volim ja da "majstorišem", nekako mi je onda slađe i koristiti to što napravim!
Mislim, teleflex mi definitvno nije prioritet - postojeći sistem šljaka - mogu ploviti, a to mi je jedino bitno.

Kupiti gotovo nije preterano zabavno, pogotovo vlasniku čamca kao što je moj.
Uzmeš teleflex 200-300 €, pa tendu 100 €, pa instrumente 200 €, GPS 300 €, i još Trim tabove za 300 €!
Pa ceo čamac vredi jedva malo više!  :stop:
Kad imaš dobro, skupo, novo plovilo - onda mu kupuješ lepe stvari da bude još bolji i skuplji.
A kad imaš starudiju- budženje je zakon! :good:  :taunt:

Rekao bih da budžet za teleflex ne sme preći 50 € na mom čamcu. Ako može da se uradi za te pare - a dobro i kvalitetno, OK!
Ipak je to upravljanje, tu nema zezanja i poluproizvoda. 
Ako košta više, onda ni ne treba,može i ovako da ostane, malo pucketa, ali radi. Možda samo stavim nove koturače.  :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju