Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Registracija
limunardo:
Sorry to zaboravih, iz NS-a sam jh
evrotec:
A zamislite u skandinaviji plovni objekat do pet metara sa bilo kojim motorom Nemoze da se registruje a od pet do dvanaest ne mora i za iste ne treba dozvola za plovidbu
Kapetan:
Kapetanija Pancevo , ono sto znam i sto se secam ...
--- Citat: limunardo 22, 10, 2012, 21:15:38 posle podne ---Kupio sam camac od coveka sa kojim sam uradio i overio (u mesnoj kancelariji )kupoprodajni ugovor i dobio od njega plovidbenu dozvolu sa odjavljenim motorom koji je ostavio sebi.
1. E sad sta je meni potrebne sem ova dva pomenuta papira da bih registrovao camac na moje ime,
--- Kraj citata ---
ne znam sta je mesna kancelarija, ja sam overavao u Opstini nisu prihvatali papir agencija, trebalo bi u AMSS-u da platis porez i to je to
--- Citat ---2. Da li je neophodno prisustvo prodavca camca i njegov potpis prilikom plaanja poreza na plovilo zbog izvrsene kupoprodaje (predpostavljam da je neophodno jel je on ostvario dobit i drzava od njega ocekuje da plati porez drzavi tj ocekuje njegov potpis na racunu za placeni porez)
--- Kraj citata ---
ja nisam vukao nikoga, otisao sam u AMSS doneo papire dobio uplatnicu platio porez i to predao u kapetaniju ...
--- Citat ---3. Da li je moguce registrovati samo camac bez motora posto trenutno ne posedujem svoj licni motor nego koristim motor od prijatelja kao prelazno resenje.
--- Kraj citata ---
da, ponesi odjavu motora koju si gore pomenuo i to je to ...
--- Citat ---4. I jos samo jedno pitanjce posto sam se nesto samo povrsno raspitao u kapetaniji jedan od kapetan mi je kasnije kada sam ja vec izvrsio kupovinu camca i overio kupoprodajni ugovor rekao da trebam u istom da naglasim da se kupuje camac bez motora a ja to nemam u ugovoru tacnije imama klasican kupoprodajni ugovor u kome pise da je rec o kupovini camca te i te marke tog i tog tipa te i te duzine ko ga je proizveo i koje godine sa nekim serijskum i registarskim brojem, generalno motor se nigde ne spominje.
--- Kraj citata ---
ponesi papir koji si pominjao gore da je motor ispisan i to je to
--- Citat ---Da li mogu u kapetaniji da mi prave problem zbog toga i da mi ruse taj ugovor i da me teraju da pravim drugi sa covekom ?
--- Kraj citata ---
moze im se i u nekim kapetanijama bi te maltretirali , ali mislim da u pancevu ne prave problem ... drugim recima Srbija je ovo brale sve zavisi kako ce "odgovorno" lice tog jutra da ustane ...
broker975fx:
Redosled je overen ugovor a sa ugovorom i plovidbenom ides u amsj na procenu plovila. Tamo ti stru;njaci napi[u koliko to kao realno vredi, koliko sam primetio za metalna plovila ide po kg gvožđa. Sa tim papirom, plovidbenom i ugovorom ides u poresko na opštini prodavca, kupiš i popuniš one pp obrzce, oni ti odrežu cifru i kada platiš dobiješ pečat na ugovoru. Registruješ u kapetaniji sa tim papirima. Možeš da registruješ čamac bez motora jer su to odvojene kategorije, pošto si možda lud po ćeš sa njim veslati, to ti zakon dozvoljava
popeye:
Ja sam skoro izvršio prenos i registraciju, i u suštini je sve kako je @ broker975fx napisao.
Ja nisam isao u AMS, nego su iz uprave prihoda zvali isti pošto moje plovilo nisu imali u katalogu.
U ugovor upiši minimalnu cenu, može da se desi da ga ovi procene manje nego ti.
U uprvi prihoda ti treba vlasnik zbog potpisa.
Sa svim overenim papirima u kapetaniju i gotovo.
Ako te neko bude proveravao na vodi, a voziš sa motorom koji nije upsan, možeš da imaš problema.
Nisu ni oni sisali vesla, zavisi na koga naletiš.
Pozdrav.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju