Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Registracija

<< < (7/11) > >>

Jaroslav107:
Dobro vece.Kupio sam camac duzine 5.5m a sirine 1.2 u patosu sa kabinom penta tomos4,kolko izade registracija??ja sam kupio camac od komsije to je samogradnja kako to da sredim papire i imam pentu bez papira,jel moze penta bez papira da se registruje sta treba od papira??nikad nisam imao camac ocu sve da sredim da bude ok.pise u tabeli od
7,25kw porez a tomos4 je oko 3.5kw ispod tok kako se to racuna onda?? Hvala unapred svima .pozzz
ja planiram da camac stoji u slankamenu na carnoku de ici registrovati u bg ili ns??jel po tom kraji vata recna policija ja ih nikad video nisam ..

IKA:
Svaka samogradnja za sada se registruje uz izjavu dva svedoka ,koji potvrđuju da je čamac rađen u samogradnji.Izjavu (obrazac dobijaš u kapetaniji.Mesto registrovanja zavisi od tvog prebivališta.U kapetaniji titel odbijaju da registruju čamac ako vlasnik nije sa područja koje pokriva kapetanija Titel,a to je potez od Sente do ušća tise u dunav.
Tomos takođe registruješ uz izjavu da je motor tvoj, dakle za tomos nije neophodan papir, ali moraš popuniti izjavu u kapetaniji.
Rečna policija , vata; kad te nafata, e sad dal ih vidiš il ne nema neku ulogu.Kad te navataju , videćeš ih.

za cene , pogledaj ovde
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,8276.0.html

Jaroslav107:
Jel registracija svake godine isto se placa primer za mene u tabeli je 9000din sledece god jel manja ili ista svake godine??jel znas mozda kakvi su za polagane u kapetaniji jel obaraju na ispitu??pozzz

LSI:
Jaroslave, iz teksta se ne vidi ali rekao bih da je čamac od čeličnog lima. Ako je tako, možete da prodjete s izjavom dva svedoka.
Ali ako je čamac od plastike - nije moguće. Neophodna je potvrda o registraciji plastičarske radnje.

A što se tiče policije, u toj zoni, oko Slankamena, krstari policija. Medjutim, oni više obraćaju pažnju na "neregistrovane biznismene" koji "trguju" s posadama brodova u prolazu. Do sada nisu obraćali mnogo pažnje na to da li su čamci registrovani ili ne. Medjutim, to uvek mogu da urade.

I još nešto, Slankamen je u zoni za koju je nadležna kapetanija iz Novog Sada.

Visina registracije je uvek prema tabeli. Medjutim postoje olakšice u zavisnosti od starosti plovila:

1) 10% - kod plovila preko pet do osam navršenih godina starosti;
2) 20% - kod plovila preko osam do 10 navršenih godina starosti;
3) 30% - kod plovila preko 10 navršenih godina starosti.

Obratite pažnju na ovaj detalj kad budete sastavljali izjavu o poreklu!

Na kraju, prema odredbama člana 28. stav 2 (ili 3), novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 kazniće se fizičko lice koje ne uplati porez...

gaggiii:
dobro vece,zanima me dali samo tomos moze da se registruje bez papira ili moze neki drugi motor?imam registovan camac ali nemam za motor papire pa me zanima jel moze to nekako da se sredi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju