E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...
Preporuka za sajlu za splav
haklberisojer:
Da, to me i brine. Kad sam ih pitao da li su atestirane poceli su da vrdaju. Nisu dali direktan odgovor. Bruka je kako je vecini novac u mislima. Novac koji pomraci cast, ljudski odnos, zdrav razum.... Kupca vecina prodavaca tretira samo kao ovcice. I ono: "kod njih je prava roba kod drugih djubre"...
Mozda i ja idealizujem. Mada, jednom sam se zeznuo ne zelim opet...
Zoran:
Ako u prodavnici nemaju podatke o sajli,imas dve mogucnosti.
1,zamolis inspekciju da ti oni daju podatke
2,pitas ko je proizvodjac pa njega pitas
Mislim da ti za splav trebaju pocinkovane sajle.Predpostavljam da sasvim zadovoljavaju
od 8 - 10 mm.Nemoj previse da se opterecujes sa time.Napravi lep sistem za zatezanje
i popustanje,kako se ne bi stalno mucio.
Kapetan:
--- Citat: zoran 31, 05, 2010, 13:27:05 posle podne ---
Ako u prodavnici nemaju podatke o sajli,imas dve mogucnosti.
1,zamolis inspekciju da ti oni daju podatke
2,pitas ko je proizvodjac pa njega pitas
Mislim da ti za splav trebaju pocinkovane sajle.Predpostavljam da sasvim zadovoljavaju
od 8 - 10 mm.Nemoj previse da se opterecujes sa time.Napravi lep sistem za zatezanje
i popustanje,kako se ne bi stalno mucio.
--- Kraj citata ---
super su pocinkovane sajle... eno skinuli spomenik na cukur cesmi i prodali za 200 evra a nece sajlu sa splava ... sto jeftinije to bolje....
Bucho:
Sta mislite o sajlama koje koriste za dalekovode, ne provodnike vec sajle koje idu po vrhu stubova i sluze da drze raspon. One su od 12-18 mm, pocinkovane. Kod nas na Peruccu ih svi koriste(polovne), valjda blizu hidroelektrana pa bila povoljna nabavka. Do sada se niko nije zalio, menjaju ih na cetri-pet godina. Mada jezero je jezero a reka je nesto drugo.
haklberisojer:
Ne bi se optericivao da to nije jedna od kriticnih komponenti splava. A glupo je: em da bacam pare, em da budem nesiguran dal ce puci (istruliti), em da trosim vreme i rad cesce nego sto bi trebalo. Pred dve godine nisam znao. Sad znam al izgleda da je isto - ko koga preveze ... :)
Za mehanizam za zatezanje/odpustanje splava dobro mi je dosla smislena sugestija. Pa slobodno iznesite...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju