Nautika opšta... > Kulinarske čarolije
BRODSKI RECEPTI
broker975fx:
Šta beše prošek :pioneer:
espresso:
suvo belo penusavo vino. nije bas sampanjac. http://en.wikipedia.org/wiki/Prosecco
deda:
Za ovo jelo potrebni su vam sledeci sastojci: 1 ili 2 krompira, jedna kesica paradajz corbe, nekoliko komada mini virsli ili jos bolje domaca dimljena kobasica i hleb.
Priprema: Iseckati krompir na kockice i skuvati ga u malo vise vode nego sto treba za pripremu corbe iz kesice.Kada je krompir skuvan dodati sadrzaj kesice i kuvati prema prilozenom uputstvu.Pred kraj dodati virsle ili jos bolje domace kobasice.Dok se jelo hladi hleb [ako je bajat] prepeci!PRIJATNO!!!!! :dance: :drinks:
11zodiac11:
BRODET
Suncokretovo/maslinovo ulje
So
biber
persun
lorber
1,5 kg mesane ribe
4 cena belog luka
2 glavice crnog luka
100 gr paradajz soka ili paradajz sosa
2dcl belog vina (u jelo)
sirce
Priprema: na lagano zagrejano ulje dodati iseckani usitnjeni luk, a kad postane staklast dodamo naseckani beli luk. Doadati malo vode i paradajz sok. Ociscenu i opranu ribu stvaite u serpu, prelijte sa vodom da prekrije ribu, dodajte vino i malo sirceta, posolite, pobiberite i dodajte malo dodadka jelima osim persuna koji dolazi na kraju. Kuvati na laganoj vatri i ne mešati nego samo laganim kruznim pokretima okretati serpu. Pred kraj dodajte iseckanog persunovog lista ili iz kesice. Uz brodet kao prilog najbolje prija palenta ili ti kacamak a moze i bareni krompir. Brodet se na brodu kazu jede 3 dana.-rijatno. A da vino predhodno oladiti naravno.
daliborm:
--- Citat: mushu 10, 04, 2009, 08:54:51 pre podne ---Evo jednog brzog i jednostavnog recepta, ako se hrana ne daj Boze zaboravi, sve se vec nalazi u prirodi oko vas:
1. Sakupiti puzeve(sto vise to bolje)
2. Pristaviti lonac sa vodom (moze Dunavska ili Savska). Kad baci prvi kljuc ubaciti puzeve i kuvati ih jedno 10-15 min. Vodu prosuti obavezno!!! i puzeve prebaciti u drugi lonac sa kljucalom vodom ili prokuvati novu. Kuvati dok stopalo puza ne bude makano( bice malo cvrsce nego sto je u zivom stanju) ali ne ljigavo.
Izvaditi i odseci stope( Oddisey ne brini puzevi su vec mrtvi). Zatim ih baciti na vrelo ulje i prziti(moze i u brasno pomesano sa solju) i naravno svi moguci zacini su dobrodosli. Super su i samo slani, ja sam ih takve probao prvi put i bili su super.
Ako ima interesenata mogu i objasniti recept za zablje batake i naravno zmije. :lol: :drinks: :aikido:
--- Kraj citata ---
sa malim zakasnjenjem,bilo bi lepo da vidimo i te recepte,za zablje batake i zmije
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju