E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

moj prvi čamac...

<< < (18/35) > >>

busa2:
hvala brodomonteru sto na ovaj nacin komentarise radove nas amatera i daje nama veoma bitne savete. :good:
molio bih vas  da i ubuduce dajete savete na sve sto je dobronamerno bez obzira dali ce to neko prihvatiti ili mu se nece svideti. naravno nerazmisljamo svi isto i nisu nam ukusi i potrebe iste a nekima ce od nas verovatno nesto od toga nekad ustrebati.
na zalost jako je malo profesionalaca u brodogradnji kod nas  koji zele da ulaze u detalje objasnjavanja nama amaterima. cast izuzecima sa ovog foruma koji to vec rade i koje nemoram pominjati . :drinks:

budens72:
 :good: svaka čast

brodomonter:
@busa2:Svi su dobronamerni.Osim toga ovo je javno,mnogi gledaju i citaju.Pa,necu,valjda da se blamiram sa nekim neproverenim i nestrucnim glupostima.Zaista nisam od ljudi sto neko svoje znanjce cuvaju.Pa i ja sam od nekoga naucio.Svesniji sam koliko ne znam  nego koliko znam.
@budens72:Zaboravio sam da te(ili Vas) upozorim da,ako stavljas cev 40 x 20 na vrh bocnog lima,a veruj mi to je pravo-profesionalno,moras na ceoni lim sada dodati  h=+40 mm,odmah kad ga krojis.On ce ti sada viriti za toliko iznad ivice bocnog lima.Pazi sad:Kad krenes sa montazom te cevi-talasnjacom,kreces od tog "viska"-tu prvo cev zaheftas,odmah si je na pocetku te operacije fiksirao i lako ides dalje,ka krmi...one upore ili slicna fora ti obezbedjuju potrebnu formu.Ako pri krmi treba savijati malo pre one zadnje komore,a ti savi,stalno gledas kako to izgleda,pa kreacija i ... totikazem.
Kod siklje je glavno istrasirati i iseci lepo linije-krivulje dna i stranica,a ti si to odlicno uradio.Za to treba,jednostavno imati osecaj,ali znam da ih godinama vec posmatras i dobre forme su ti se urezale u "memoriju pamcenja".Dvojka kratko traje,narocito na dnu,jos ako nema 2 x epoxy...

budens72:
... čamac sada izgleda ovako.....

busa2:
Svaka cast druze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju