E, ovako treba... > China
NOVI KINEZ
espresso:
pricaju ljudi da "sto nije napravljeno u Kini, nije original". sala koja nije daleko od istine....
Dule HU:
Espresso je u pravu, uspeo si kada te Kinezi ili Turci iskopiraju
namcor:
dule hu je u pravu slučajlno sam ima carinsku dekleraciju za skuter sprint koji je imao carinsku osnovicu na ulazu u srbiju od 100 dolara do uše toje bilo pre dve godine pretpostavljam da je isada slična cena a svi znamo koliko se prodaju, petpostavjam da je tako isa vanbrodskim motorima
Dule HU:
--- Citat: qvin meri 24, 02, 2009, 16:19:41 posle podne ---dule hu je u pravu slučajlno sam ima carinsku dekleraciju za skuter sprint koji je imao carinsku osnovicu na ulazu u srbiju od 100 dolara do uše toje bilo pre dve godine pretpostavljam da je isada slična cena a svi znamo koliko se prodaju, petpostavjam da je tako isa vanbrodskim motorima
--- Kraj citata ---
Ta deklaracija i ulazni račun su umanjeni zbog visine carinske osnova a kasnije i PDV-a ali kao što i sam kažeš nisu daleko od istine. Ali ako stvarno sagledamo koliko je teško uvoziti robu iz Kine, prvo zbog transportnih troškova kao i količine robe koju treba poručiti da bi se isplatilo, računica je jasna i oni ( uvoznici ) se moraju na neki način zaštititi.
Kapetan:
zaltno pravilo za kineze.. pre nego sto vam zapakuju robu u kontejner morate stajati pored kontejnera i proveravati sta rade... i uvek im trazite 10 % na skart
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju