E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...
Splav 8x8
fisherman:
Krenuo sam u izgradnju splava 8x8 ... oko 7 maja ce biti gotov...
Nedoumica mi je za krov , i kucicu.....
Da li na krov da stavim osb ploce pa onduline? ili tegolu?
A sta preporucujete kao oplatu za kucicu?
Evo kako se vec na njemu izlezavaju :)
LSI:
E, moj Fisherman-e,
Kad neko ima partnera koji je spreman tako da se ispruži po tek zavarenim šipkama, tu se ne postavlja pitanje kakva kućica i kakav krov!
Vama je svet - kućica za odmor, a samo nebo - krov!
Šta god stavili na splav - biće dobro.
fisherman:
@Dule
Hvala na savetu i ja sam vise za OSB ploce + tegola. ta varijanta me kosta sa ugradnjom oko 1000 eura , jer je u pitanju 50 kvadrata krova.
Sad neki mi kazu da je tegola dosta teska za splav.... Da mora da idu OSB ploce od 18-20mm ...
Sa druge strane jeftinija varijanta je OSB od 11mm , pa letve pa ondulina .... to me izadje 500e
Ali jos se nezurim.... Za sada je gotova kucica... Obradjena je i spremna daska za patos 5 cm camova...
Na krovu su postavljene grede, i letve za kucanje..... Sledece nedelje ga spustamo u vodu a nastavak radova direktno na vodi....
Takodje sam razmisljao da oplatu kucice stavim suv brodski pod? oko 8 eura je kvadrat....
@LSI ,
U pravu ste za svaku rec, Meni je zao kad vidim splavove koji lice na ruglo ....
Ja sam za sve uvek bio ili cu da napravim kako treba ili necu ni da pocinjem
Evo jos jedna slicica kako ce biti kad je ga zavrsim.... :)
fisherman:
Pa kada sam pravio plan, svi su mi pricali da je kucica ogromna (ima oko 45m2 na 2 nivoa) , ali kad razmislim sve mi je posle lakse da prosirim ukoliko zafali prostora na terasi, nego kucicu da prosirujem.... :)
Polako samo ima vremena :)
captjerry:
osim ako ne stedis na istisnini nemas problema sa tezinom tegole...nije laka, slazem se, ondulina je dosta laksa ali pretpostavljam da si predvideo dovoljno buradi i veruj mi, bice zanemarljivo...problem sa tegolom od nas je sto je ima dosta ne kvalitetno...ovo sto kaze Dule, garancija 100 god stvarno postoji i samo takvu treba da nadjes...u suprotnom desavace ti se da vec posle druge zime pocne da otpadaju komadi...za OSB nemoj da te farbaju, nema potrebe ici sa debljinom 18-20mm...naravno, zavisi na koliko si stavljao grede ali 11mm moze da ti zavrsi posao i to trajno...samo ga zatiti bez obzira sto je OSB3, vlagootporan...
evo ti fotka zamene krova na nekom malom splavu (u polu raspadu ali je covek hteo prvo krov da se menja !?!) ovo je OSB3 - 9mm debljine i preko ide tegola
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju