E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...
Splav 8x8
fisherman:
@CAP
Hvala na savetu.... Najverovatnije cu uzeti tu onda od 11mm OSB3 ...
Grede na krovu su uradjene bas da se poklopi 16 tabli OSB Ploca.... Mislim da je razmak izmedju greda oko 120 cm, nisam siguran....
a da splav lezi na 72 bureta...
@Dule ako moze kontakt za tegolu :)
IKA:
ako dozvoliš jedno upozorenje( delom mi je struka građevinarstvo
Ako stavljaš tegolu ,na razmaku rogova od 125 cm ,ploče OSB od 11 mm nema šta da traže.
Mogu od 11 mm ali ako stavljaš ondulin ploče jer njih postavljaš na horizontalno postavljene letve , koje nose teret ondulin ploča.
Za tegolu diskutabilna je debljina OSB ploča i od 18mm jer u tom slučaju sama ploča nosi teret prvo same sebe pa zatim tegole a zimi i snega .Osnovna greška je razmak između rogova od 125 cm.
Ako postoji mogućnost taj razmak za tegolu ne bi smeo biti veći od 80 cm , idealno bi bilo 60 cm.
Kapetan:
a bre al komplikujete...
pocinkovani lim, skoro da ne rdja (kazu da ne rdja al koliko sam ja video rdja ali jako malo ...) cena oko 4 5 evra za 1kvm
milina . em lako em brzo
IKA:
--- Citat: Kapetan 06, 05, 2010, 15:12:08 posle podne ---a bre al komplikujete...
pocinkovani lim, skoro da ne rdja (kazu da ne rdja al koliko sam ja video rdja ali jako malo ...) cena oko 4 5 evra za 1kvm
milina . em lako em brzo
--- Kraj citata ---
čovek hoće da pravi kućicu a ne garažu
Kapetan:
--- Citat: odisej 06, 05, 2010, 15:18:30 posle podne ---čovek hoće da pravi kućicu a ne garažu
--- Kraj citata ---
ja mislim da je ovo 10 puta bolje od bilo cega i jeftinije ispod osb ploce neka roka izolaciju i milina
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju