E, ovako treba... > Enterijer
Koja farba za kabinu broda
captjerry:
--- Citat: odisej 29, 04, 2010, 10:13:17 pre podne ---ako kratere ,tj. bubuljice izbrusiš do belog metala antirost nije potreban jer epoksi osnovni ima tu funkciju, nevidim ni razlog za gitovanjem , ali ako baš hoćeš ide brušenje , feropoks git, feropoks. Izbegavaj git tipa soft jer on upija vlagu , koristi gitove tipa poliester git sa vlaknima . moj savet ti je da koristiš posle feropoksa epoksi katran -balastin pruža mnogo jaču zaštitu nego samo feropoks
--- Kraj citata ---
u principu se slazem samo jedna primedba, feropoks je isto sto i epoksi osnovni, dakle preko njega normalno ide epoksi katran za podvodni deo ili PU lak za nadvodni (nista za radijaore, sem ako imas radijator na brodu :) )...do sad kad sam gitovao isao sam prvo sa vlaknima pa u veoma tankom sloju bez vlakana cisto da poravna hrapavu povrsinu vlakana i pokazalo se kao dobra kombinacija...git sa vlaknima je elastican i trpi blago uvijanje lima...
sto se tih "bubuljica" tice pod hitno nabavljaj magnezijum protektor, galvanske struje su jedini krivac toj pojavi (izgleda kao da je neko cigarom buskao)...najgore je sto nekad zna lim toliko da se istanji u tim kraterima da srafciferom lako prodjes kroz trup na mestu bubuljice a okolo zdrav lim...inace antirost pocrni kad zavrsi sa procesom, dokle god je beo, treba ga obnavljati...
Zoran:
Jedna napomena u vezi gita.Poliester gitovi,a postoje dva tipa sa i bez vlakana
identicno se ponasaju na vlagu.Upijaju mislim oko 2 promila.Git sa vlaknima je pre-
dvidjen da se nanosi u debljem sloju,jer vlakna sluze kao armatura i sprecavaju pu-
canje.
Jedino ako koristis epoksidni git on je 100 posto vodootporan.
marke:
Slazem se sa savetima ali imam jos pitanja:
Gde da kupim epoksi git?
Ostrugao sam i namazao antirostom jer nisam mogao da ostavim osmirglan lim dok sve ne osmirglam a nemogu brzo celog da ga osmirglam. Koristio sam brusilicu sa metalnom cetkom (oblik zvezde sa uvrnutim zicama u krake). Sada je smirglanje gotovo i namazan je antirostom da prenoci dok se oporavim. Tamo gde je ostala osnovna boja malo je lepljiv antirost.
Da li da ga operem nekim benzinom ili cime vec?
Nameravam da predjem slajfericom smirgla "80" pre epoksi osnovne pa mozda i ne treba da perem taj antirost?
Posle samo prasinu da skinem, krpom i mazem epoksi.
Da li mi treba razredjivac (uzeo sam jednu konzervu da imam ako treba)?
Da li mogu da koristim sundjeraste valjcice ili ce se raspasti?
Zoran:
Epoksidni git prodaje hempel,ima prodavnica u tusinom bunaru,valjda se zove
Okean ili tako nesto.Ili da ga sami pravite.Sada je postao Pera garmin ekspert,konsul-
tovati ga.
Kapetan:
--- Citat: marke 30, 04, 2010, 18:19:57 posle podne ---Slazem se sa savetima ali imam jos pitanja:
Gde da kupim epoksi git?
--- Kraj citata ---
do utorka na zalost nigde :(
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju