E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Mozgalica
ljubac:
Već sam pisao o tom pitanju.
Ako koristiš Voltmetar da bi merio "struju" koristiš pletenicu koja spaja - pol akumulatora i šasiju kao šent.U tom slučaju ne trebaju kablovi velikog preseka za spajanje instrumenta.
Uostalom izlazim ujutro na Dunav pa ako si na čamcu cimni svratiću da ti pokažem foru.Poslaću ti mob na pp
Kapetan:
za sutra nemam pojma :( sutra na dva mesta jurcam ...
ajde cucemo se u toku nedelje pa da se naciljamo negde , a i marketa da iscimam da proveri akumulatore :good:
ljubac:
--- Citat: Kapetan 11, 07, 2010, 00:17:08 pre podne ---za sutra nemam pojma :( sutra na dva mesta jurcam ...
ajde cucemo se u toku nedelje pa da se naciljamo negde , a i marketa da iscimam da proveri akumulatore :good:
--- Kraj citata ---
Kad god :drinks:
marke:
--- Citat: ljubac 11, 07, 2010, 00:01:21 pre podne ---Već sam pisao o tom pitanju.
Ako koristiš Voltmetar da bi merio "struju" koristiš pletenicu koja spaja - pol akumulatora i šasiju kao šent.U tom slučaju ne trebaju kablovi velikog preseka za spajanje instrumenta.
Uostalom izlazim ujutro na Dunav pa ako si na čamcu cimni svratiću da ti pokažem foru.Poslaću ti mob na pp
Dobra fora zaista samo treba izbazdariti po ugradnji da se zna koje struje pokazuje.
--- Kraj citata ---
ljubac:
--- Citat: marke 11, 07, 2010, 09:09:55 pre podne ---
--- Citat: ljubac 11, 07, 2010, 00:01:21 pre podne ---Već sam pisao o tom pitanju.
Dobra fora zaista samo treba izbazdariti po ugradnji da se zna koje struje pokazuje.
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
Ko god je ikad imao predmet i lab. vežbe iiz predmneta električna merenja zna da barem baždarenje nije problem.
Kod mene na čamcu je taj pad napona na pletenici pri striji od oko 10 A 0,12V.Ostalo je stvar matematike
Što znači da instrument osetljivosti100mV(a skoro svi komercijalni instrumenti su takvi) ima pun otlon za struju od oko 9A
Što opet znači da bi kapovi kineski unimeri koje je kupio završili posao.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju