E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Mozgalica

<< < (7/12) > >>

captjerry:
Kao, imam neke instrumente koji su vise za muzej nego za ladju i svakako nemam tri...ne verujem da bi ti to stavio na brod...ako hoces mogu da ti ih ponesem negde da vidis...

banemasulovic:
Hvala ti na brzom odgovoru mislim da bi bio potreban samo jedan i to na izlaznim vodovima akomulatora ili na ulazu sabirnice kod table.Našao sam na oglasniku našeg sajta pod ostalo gotove instrument table na jednoj ima mali ampermetar ali ne znam u kojoj je funkciji,da li kontroliše punjenje ili potrošnju.Mislim da jedna ovakva spravica mnogo doprinosi bezbednosti plovidbe,jer kad su akomulatori prazni nema gurke na reci

parigroz:

--- Citat: banemasulovic  08, 07, 2010, 11:17:16 pre podne ---to je instrument koji je fabrički ugradjivan na lade 1300 i 1500 i sastoji se od tri polja.Crveno je mala voltaža,belo je nazovimo medijum i zeleno je voltaža od 12-16 volti.Kada daš kontakt kazaljka pokazuje napunjenost akomulatora  na jednom od ta tri polja,kada upališ motor on pokazuje punjenje 12 volti (na početku zelenog polja) a kako daješ gas kazaljka se pomera ka brojci 16v.Ako pogledaš lade tog tipa ovaj instrument se nalazio na sredini konzole ispod radija

--- Kraj citata ---
nista bez "lade".........xexexe :drinks:

ljubac:

--- Citat: zorter  27, 04, 2010, 23:54:35 posle podne ---A na cistom metalu moze samo ako je taj metal vezan direktno na "-" pol, (to sam zaboravio napomenuti).

--- Kraj citata ---

Pa valjda su nam minusi svakako uzemljeni t.j. na masi broda

marke:
osim digitalnih ampermetara najbolji je onaj koji ima nulu na sredini pa meri i potrosnju i punjenje.
Instrument sa lade je voltmetar i kad se puni napon na akumulatoru raste a kad se prazni pada i tako se vidi sta se desava.
Kapetane zar nemas povezan ampermetar na tabli?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju