Nautika opšta... > Kulinarske čarolije
RIBA NA DUNAVSKI NACIN
deda:
Za Olimpa i Igorbosa da smire zgaravicu!!
SARAN U POVRCU
Materijal: 1 kg sarana, 40 gr brasna, 4 kasike ulja, 1 kg krompira, 50 gr slanine, 3 kisela krastavca, ½ dcl belog vina, pesun, cesanj belog luka, kasicica vegete i so.
Priprema: sarana ocistiti i natrljati vegetom, uvaljati u brasno i peci pod poklopcem na ulju u rerni. Zato vreme oguliti krompir, iseci na kocke i peci na masnoci i na izrezanim kockicama slanine. Pecenog sarana izvaditi iz posude, u nju staviti peceni krompir, na kolutove isecene kisele krastavce i seckani pesun. Na krompir staviti sarana, preliti ga vinom i ponovo staviti u rernu i peci jos neko vreme.
deda:
Evo i jedan savet!Ide leto(valjda) mozda i zatreba.
CUVANJE HLEBA
U toplim letnjim daninma hleb ne treba uvijati u platneni salvet ili jos gore, stavljeti u polietilensku vrecicu sto mnogi cine. Tako cuvan hleb vrlo brzo uplesnivi. Najbolje je cuvati ga u metalnoj kutiji sa rupicama na poklopcu.
igorbos:
Bas.Sto da me on forsira kad mogu i sam!A i serpe rdjaju od vina.
:nono:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju