Nautika opšta... > Kulinarske čarolije

RIBA NA DUNAVSKI NACIN

<< < (2/2)

deda:
Za Olimpa i Igorbosa da smire zgaravicu!!




SARAN U POVRCU
Materijal: 1 kg sarana, 40 gr brasna, 4 kasike ulja, 1 kg krompira, 50 gr slanine, 3 kisela krastavca, ½ dcl belog vina, pesun, cesanj belog luka, kasicica vegete i so.
Priprema: sarana ocistiti i natrljati vegetom, uvaljati u brasno i peci pod poklopcem na ulju u rerni. Zato vreme oguliti krompir, iseci na kocke i peci na masnoci i na izrezanim kockicama slanine. Pecenog sarana izvaditi iz posude, u nju staviti peceni krompir, na kolutove isecene kisele krastavce i seckani pesun. Na krompir staviti sarana, preliti ga vinom i ponovo staviti u rernu i peci jos neko vreme.


deda:
Evo i jedan savet!Ide leto(valjda) mozda i zatreba.

CUVANJE HLEBA
U toplim letnjim daninma hleb ne treba uvijati u platneni salvet ili jos gore, stavljeti u polietilensku vrecicu sto mnogi cine. Tako cuvan hleb vrlo brzo uplesnivi. Najbolje je cuvati ga u metalnoj kutiji sa rupicama na poklopcu.

igorbos:
Bas.Sto da me on forsira kad mogu i sam!A i serpe rdjaju od vina.

                                               :nono:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju