E, ovako treba... > Plovila

Sugestije za novajliju

<< < (2/3) > >>

Outboard Master:
moram da se ukljucim u temu, sale nb ti je dao dobar predlog ( nepravim reklamu za njega) pogledaj taj camac ako ti se svidja! kad hoces vecinom sam ti da vozis a ponekad sa familiom taj ti je super , ja se cudim sto zeko nije vec prodat.  johnson 25 je azdaha u njegovoj klasi.
recimo hoces tog agronauta koji kosta 3300 bez pdv i nema motor ni tendu ni nista od opreme.kako onda mozes za tvoj buzet od 4-5 hiljada da slozis camac? nece biti dosta to para. nasta lici staviti na tog agron. mercury npr.35 ks od 70tih godina? na nista. znaci gledaj nesto u kompletu samo i pogledaj zeku saletovog ja mislim da ces da se zacopas u njega  :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:

SALE NB:
Dobro de, da ne preterujemo, ako čovek već ima novaca, bolje da uzme neki noviji i štedljiviji motor. Ipak želi da vozi i dete na čamcu. Ja mog Johnsona znam u dušu, a iskreno, baš zato, rado bih ga zadržao.
Za 3.500 evra može da se uzme novi E-tec 25ks, mogu samo da zamislim kako bi to letilo na Zeki!!! :taunt:

dzigirigi:
E pa, drugari, hvala na predlozima/savetima!

Saletov Zeko mi, u principu, odgovara. Steta samo sto nije malo mladji, cisto zbog dizajna. Mada, za totalnog pocetnika, kakav jesam, mozda je to i pravo resenje ...
Malo me brine potrosnja. Deluje mi mnogo da na 550km popije 180l. Kolka je minimalna potrosnja koja se moze postici na jednom ovakvom gliseru, sa nekim efikasnijim motorom?

Jos jedna stvar: zna li neko koliki su izdaci za neku marinu u NS?

IKA:
džigi da se umešam i dam mišljenje suprotno od Saleta , jer ja spadam u onu drugu kategoriju "sporaća.
Ti kao prvo treba da odlučiš kako bi voleo da ploviš, brzo kao Sale sa Zekom ili sporo kao ja sa svojim deplasmancem. Prvo sagledaj kako i kada ćeš koristiti čamac. Ako je to samo vikendom onda ti nesumnjivo treba upravo to što sale ima ,nije ti potrebna marina jer ga možeš svakog vikenda za vrlo kratko vreme spustiti na vodu provesti ceo dan na vodi  i uveče ga vrlo lako izvući.za nešto veće , treba da računaš na troškove marine , održavanja i mnogo više obaveza , nije sve rešeno samim tim što je brod u marini obilazak brodića je skoro svakodnevna obaveza.
potrošnja nije velika briga ako sagledaš sve strane: Sale do đerdapa stigne za jedan dan dok bih ja mojim brodom išao tri dana ,potrošio bih manje goriva ali ne značajno manje(koristim motor od 8ks)saletovih 5 sati plovidbe je mojih 15 a potrošnja se meri na sat plovidbe.
Kao početniku bih ti ipak savetovao nešto kao Zeka ,kad provedeš jednu sezonu na vodi samo će ti se kasti da li ti treba nešto veće ,manje ili sporije , bitno je da se u toj prvoj sezoni "navučeš"na vodu i reku ,posle toga će ti se samo otkriti šta dalje..
bilo bi glupo da daš 5-6000 da bi ustanovio da to nije to.
Izvini što sam ovoliko odužio ali bolje nisam mogao :good:

zoke:
Ja imam Johnson 25ks i nije on takav potrosac kao stu pricaju( uglavnom pricaju oni koji ga nemaju) ako si uzeo podatak sa saletove regate o potrosnji to nije realna potrosnja jer prvo covjek se natrpao svim i svacim na camcu,drugo nosio je pomocni motor ,a trece plovio je u grupi plovila koji su mnogo sporiji od njega i da ih prati on plovi u najgoroj soluciji i tad motor najvise na gliseru trosi ,to jest kad gura i burla vodu,raspali ga da on klizi i doci ces do druge cifre potrosnje, toliko nadam se da nisam bio naporan a sto je najvaznije johnson je pouzdana masina a to je za pocetnika najvaznije

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju