E, ovako treba... > Restauracije
Arsina Restauracija
Arsa:
Dođe vreme da i ja malo prisredim kršinu koju sam jesenas kupio. Čamac je zimus vežbao da postane podmornica. Ali nije mu se dalo. :dance1:
Danas smo se moj komšija Sale i ja naoštrili i stupili u akciju. Radnja se dešava u ribarskom naselju Goveđi Brod zahvaljujući ljubaznosti gosn Zdenka, (poznatijeg kao "Irga") i nekolicini ribara kojima se zahvaljujem na pomoći u svakom pogledu, Naročito prilikom izvlačenja i okretanja čamca.
Stvari idu ovako. Na prvoj slici moj komšija se isprsio i rekao "Ma ima da ga izedemo"...
I krenuli smo. Ovde na blagi užas onih pravih nautičara, nema detaljnog sređivanja, glancanja, klackanja kostiju i sl. Cilj je videti u kakvom je stanju čamac, šta se mora uraditi i to odraditi u što kraćem vremenu. Očekuje se dolazak većeg vodenog talasa pa treba biti spreman i za bežaniju ako treba.
Odmah smo otsekli kasetu koja je bila vezana za prednju komoru. Posle smo odbacili klupe i nosače nekih istrulelih letvica po obodu čamca.
Kada smo utvrdili da komora zapravo uopšte nije oštećena, ja sam bio malo zbunjen. Otkuda onda voda u komori? Odgovor smo dobili onog momenta kada smo okrenuli čamac na bok i šmirglanjem pronašli 4 rupe od kojih su 2 na donjem delu prednje komore, odmah uz egije.
Kako čamac do sada opet nije potonuo, nikada mi neće biti jasno. Moguće je da se nadao da ću ga ja srediti i da se trudio da izdrži dok se to ne desi. :)
Barba:
Auuu losa sitacija, pojela ga rdja celom dubinom. Slaba vajda cini mi se. Arso, nasao si dve rupe, ali je pitanje gde je jos taban duboko ojeden. Rizicno. Mislim da se ne isplati ulagati novac i neki veci trud.
Arsa:
Nakon krpljenja dotičnih rupa, ošmirglali smo spoljne površine čamca. Na kraju današnjeg dana čamac je sa spoljnje strane premazan antirostom. Ukoliko bude potrebno, sutra će se sve premazati joć jednom pa onda ide postavljanje peskuša po tabanu. Iako sam se mislio da li da i to ostavim za kasnije. Ipak zdrav razum mi je nalagao da je to bolje i pored nekih sugestija sa strane. :)
Kada izvarimo peskuše ide dva premaza osnovnom bojom i dva sloja boje za metal. Neće biti antialgina. Za sada.
Onda sređivanje iznutra. Ali o tom, potom. :smile:
Uz put smo otvorili servis za brzu pomoć ribarima u smislu, privari mi ovde, zakrpi mi onde, ali sve je to rađeno u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi.
IKA:
arso nešto nemogu da te prepoznam na ovim slikama , da nisi obrijao brke :lol:
Nešto nevidim da se okreće kamen na brusilici , jel to držiš brusilicu samo za slikanje
zorter:
Ih, ti bas sve moras da vidis. :taunt: :taunt:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju