E, ovako treba... > Vanbrodski motori
MEŠAVINA - šta, kako......
whitekangaroo:
meni majstor mirko iz banovaca :) savetovao sae30 za neptuna 23ks 4%, a za tomos 4 2%.
čudio sam se kako neptunui čak 4% ali nije nit dimio nit se bunio, štaviše jako tiho je radio
packe:
Cemu ovolika rasprava i exsperimenti mesavina moze da se pravi sa starim motornim uljem menjackim raznim dvotaktolima ali cemu to vodi .Svecica masti garez na klipu karburator lonce masnoca membrana se stvrdnjava puca samo problemi kad treba da upali frka nece ide barza nece sta mu je eto to mu je.Lepo das 1500 dinara za motulovu polu sintetiku napravis mesavinu i nemislis .Takva ulja se sjedine sa benzinom nema taloga od masnoce i lepljivosti u samom loncetu.Radna temperatura motora dosta manja motor lakse radi dizna redju mesavinu lakse ubrizgava motor nema knedlu.Najace izjave reko mi jedan covek tomos naj bolje radi na bosninu svecicu svasta u to vreme je bilo izbora svecica.Bitna je toplotna vrednost svecice naravno svaka masina ima drugaciju.Ja licno koristim ngk svecice na yamahi i na tomosu . Tako da nebi bilo problema nisu to neki novci cuva motor i neboli glava ffff
Vuk:
Prosli vikend izadjem na vidi i provalim da nemam ulja. Napravim mesavinu sa mineralnim motulom za 2t skutere. I ono sto sam primetio da skoro nema dima. Doduse sipao sam bezolovni 98 ako to ima veze. sada razmisljam da stalno sipam ovo bas zbog toga sto manje dimi. Sa tcw3 bilo kojim uvek na leru dimi i pocinje da mi smeta. Uradicu test sa benzinom 95, 98 i tcw3, 2t za skutere izmesati sve sa svakim pa koji manje dimi taj cu koristiti.
petar_kozic:
1400 din yamalube. To mi je za 100 litara mesavine na yamahi 5 ks. Znas kad bi rizikovao, nikad.
packe:
thumbup 25648
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju