E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Farbanje metalnog camca-iskustva i saveti

<< < (51/57) > >>

Drivee:
Radovane, ne treba veliki pritisak, profi pistolji rade sa 5-8 bara ali protok vazduha treba da je od 500-1000 lit u minuti!!!!
Dolazimo do toga da on sa 50L moze da peskari 1 sekundu :D
Ima u blizini moje kuce radionica koja peskari, to je ljudi tolika buka, da se cuje na 1km valjda. Cim je buka, znaci da je i snaga.

George:
U uputstvu piše da mu je radni pritisak 3 bara, a ja kao što sam već pisao sam se igrao od 3 do 5 bara. Zatim, što se potrošnje vazduha tiče, evo sad čitam u uputsvu, piše 170 l/min. Nije me mrzelo pa sam izašao u radionicu da vidim šta na kompresoru piše, a piše 280 l/min, znači moralo bi biti dovoljno. Čak i tih jadnih 50 l bi moralo biti dovoljno za par sekundi i bez uključivanja kompresora, ali na žalost ovo od prvog sekunda ne radi.

George:
E sad, verovatno si i ti Drivee u pravu što se protoka vazduha tiče, jer je ovaj pištolj već fabrički konstruisan za suviše mali protok (170 l/min) , pa mu je zato i učinak ravan nuli.

shomysss:
Nadjoh Zorku po porudžbini  114...
Ofarbao sam novi lim e sada imam novu dilemu.
Pre par godina sam farbao sa piturom ostatak čamca pa bih sada preko nje.Da li da idem Zorkim preko piture?
Šta mislite?

Drivee:

--- Citat: George  04, 03, 2021, 08:50:32 pre podne ---E sad, verovatno si i ti Drivee u pravu što se protoka vazduha tiče, jer je ovaj pištolj već fabrički konstruisan za suviše mali protok (170 l/min) , pa mu je zato i učinak ravan nuli.

--- Kraj citata ---

Problem je sto ti imas recimo 50litara, e sada, cim potrosis recimo 15 litara, vide boca nije na 5 ili 3 bara. Tada i protok vazduha pada.  To je najveci problem. Ti imas 150 litara na 3 bara, 50 x 3 trebalo bi biti 150 litara.

Da li taj kompresor naduva tih 280l po min.. ne verujem. Abac koji je vrh kompresora imaju usisnu moc 240l po min. Ako te ne mrzi, otidi negde ko ima bocu od 400l pa probaj.

Recimo, parkside ima slicno nesto a you tube je pun testova istog pistolja.. evo link:
https://www.kupujemprodajem.com/alati-i-orudja/pneumatski-alat-i-kompresori/pistolj-za-peskarenje-parkside/oglas/62597164

U svakom slucaju bi trebao imati iste rezultate kao i ovi na klipovima. Ako imas isto, to je to.. to mu je vrh. Dobar za sitne delice itd..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju